Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Ο Χρίστος Βερελής για την λειτουργία της πολεοδομίας και την επίλυση του οικιστικού

O Χρίστος Βερελής στην παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο δημαρχείο Ναυπάκτου για το Οικιστικό σημείωσε ότι για χρονικό διάστημα αρκετών ετών οι κάτοικοι της Ναυπάκτου και της ευρύτερης περιοχής ταλαιπωρούνται με μοναδικό τρόπο από την μη αντιμετώπιση του οικιστικού θέματος της πόλης και τους τελευταίους μάλιστα μήνες από την παύση λειτουργίας της αρμόδιας υπηρεσίας πολεοδομίας.
Εύκολα γίνεται, σημείωσε ο Χρίστος Βερελής, αντιληπτή όχι μόνο η ταλαιπωρία και οι δραματικές καθυστερήσεις στην διεκπεραίωση υποθέσεων των πολιτών της περιοχής που συναρτώνται με την περιουσία τους, αλλά και η οικονομική ζημία που υφίστανται.
Ο Χρίστος Βερελής τόνισε ότι θα πρέπει να επικρατήσει η κοινή λογική να συνεργαστούν όλοι για την άμεση λειτουργία της πολεοδομίας και τη στελέχωση των υπηρεσιών, ώστε να διεκπεραιωθούν όσα μπορούν να διεκπεραιωθούν στη φάση αυτή αλλά και για να αποκατασταθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα η πλήρης λειτουργία της πολεοδομίας, μέσα σε ένα καθεστώς που θα στηρίζεται σε ασφαλή νομική βάση.
Ο Βουλευτής ανέφερε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών, όσο και ο Περιφερειάρχης έχουν δεσμευτεί προκειμένου να γίνει πρόσληψη των αναγκαίων ατόμων για τη λειτουργία της Πολεοδομίας, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει δυνατόν και τους ζήτησε αντιληφθούν και την προσωπική τους ευθύνη.
Ο Χρίστος Βερελής κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να καταθέσει άμεσα την πρότασή του στο Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ και στην αρμόδια υπηρεσία πολεοδομικού σχεδιασμού για το οικιστικό και τους συντελεστές /όρους δόμησης.
Για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν με τις 220 παλαιές κατασκευές που έχουν νομική εμπλοκή ο Χρίστος Βερελής σημείωσε ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια ειδική νομοθετική ρύθμιση.
Ο Χρίστος Βερελής ζήτησε από όλους τους φορείς που μπορούν να συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος του οικιστικού να συνεργαστούν για να σταματήσει, όπως σημείωσε, η αρνητική επίπτωση στην οικονομική και κοινωνική ζωή της ευρύτερης περιοχής και η διαρκώς αυξανόμενη ανεργία στα επαγγέλματα που σχετίζονται με την οικοδομική δραστηριότητα.