Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Όξυνση προκαλεί η απόφαση του δήμου Μεσολογγίου να αξιοποιήσει την Παλιά Ηλεκτρική

Όξυνση μεταξύ πλειοψηφίας και μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου προκαλεί η ανάληψη πρωτοβουλίας από την πλευρά της δημοτικής αρχής για αξιοποίηση του οικοπέδου της παλιάς Ηλεκτρικής στην οδό Σπ. Μουστακλή.
Συγκεκριμένα από τη δημοτική αρχή προτείνεται η έναρξη διαδικασιών για την οικοδόμηση στο οικόπεδο με το σύστημα της αντιπαροχής. Μια διαδικασία που προβλέπεται από τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και είναι απόλυτα σύννομη.
Κατά την συζήτηση θέματος στο δημοτικό συμβούλιο για την έναρξη των διαδικασιών για την αξιοποίηση του οικοπέδου τα μέλη της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου - πλην της κ. Κατερίνας Τσαμαδιά και του κ. Δημήτρη Μπαλαμπάνη που εκφράσθηκαν θετικά για την πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής – εξέφρασαν στην κάθετη αντίθεσή τους στην πρόταση του δημάρχου κάνοντας λόγο για «ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας».
Σύμφωνα με μετριοπαθείς προσεγγίσεις από ανθρώπους του κατασκευαστικού κλάδου αν το συγκεκριμένο ακίνητο αξιοποιηθεί με αντιπαροχή τότε το ελάχιστο που μπορεί να προσφερθεί στον ιδιοκτήτη, το δήμο δηλαδή, είναι περισσότερα από 800 τμ. Στεγασμένου χώρου δηλαδή από το οικόπεδο που έχει επιφάνεια γύρω στα 1.500τμ ο δήμος μπορεί να αποκτήσει κτηριακές εγκαταστάσεις 800τμ, χωρίς να καταβάλει ούτε ένα Ευρώ.
Κι αυτό είναι σύμφωνα με πληροφορίες το σκεπτικό της απόφασης της δημοτικής αρχής.
Για το θέμα αυτό υπήρξε ανακοίνωση από τη ΣΕ ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου καθώς και απάντηση από την πλευρά του δήμου Μεσολογγίου τις οποίες θα διαβάσετε σε νεότερες αναρτήσεις μας.