Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Ανακοίνωση ΤΕ ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου για αξιοποίηση παλιάς Ηλεκτρικής

ΝΑ ΜΠΕΙ STOP ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!
Η ΠΟΛΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΜΙΜΗΤΕΣ ΤΥΠΟΥ ΒΩΒΟΥ!
ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ
Ο κατήφορος της Δημοτικής Αρχής Αναγνωστόπουλου δεν έχει τέλος. Ημέρα με την ημέρα αποκαλύπτονται τα σχέδια της διοίκησης του Δήμου και των συν αυτώ, που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν στο απόλυτο τέλμα, τον μαρασμό και την υποθήκευση της περιουσίας του Δήμου σε ιδιώτες. Και βέβαια θα ακολουθήσουν και άλλες προσπάθειες ξεπουλήματος των καλύτερων φιλέτων και κοινοχρήστων χώρων.
Η σχεδιαζόμενη «αξιοποίηση» – πωλητήριο της παλιάς Ηλεκτρικής με πρόσωπο σε τρεις οδούς και έκταση 1.340 τ.μ. σε ιδιώτη με αντιπαροχή και ανοιχτή δημοπρασία, δημιουργεί τεράστιο πολιτικό, κοινωνικό και ηθικό πρόβλημα. Η παραχώρηση του 70% της έκτασης στον ιδιώτη αποτελεί ευθεία βολή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του Δήμου, μεταβάλλει προς το χειρότερο τις συνθήκες αξιοποίησης στον συγκεκριμένο χώρο, παραχωρεί παράνομα δημοτική περιουσία στους ενδιαφερόμενους και μετατρέπει σε ιδιωτικό χρυσορυχείο την συγκεκριμένη έκταση. Ταυτόχρονα μια τέτοια απόφαση της Δημοτικής Αρχής ενέχει κινδύνους αντισυνταγματικής εκτροπής, αλλοίωσης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και ξεπουλήματος της δημοτικής περιουσίας!
Είναι γνωστό δε ότι ο Δήμος παλιότερα έκανε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό (επί Δημαρχίας Ρεπάσου) και υποβλήθηκαν προτάσεις που ουδέποτε εφαρμόσθηκαν, όταν ο νυν Δήμαρχος ήταν Αντιδήμαρχος της πόλης…
Η Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου καλεί:
º Το Δ.Σ. και τους φορείς της πόλης να αντιδράσουν άμεσα ώστε να μην περάσουν τα επικίνδυνα σχέδια της Δημοτικής Αρχής για την παλιά Ηλεκτρική.
º Τους πολίτες να ενεργοποιήσουν κάθε δυνατότητα που τους δίνει ο νόμος για ακύρωση τυχόν αποφάσεων και δημιουργία τετελεσμένων.
º Την Δημοτική Αρχή να πάψει να λειτουργεί ως ιμάντας δημιουργίας αντιλήψεων τύπου Βωβού, που είδε τι αποτέλεσμα είχαν στον Δήμο της Αθήνας.
º Τις συναρμόδιες υπηρεσίες του κράτους να λάβουν σοβαρά υπόψη τους το Δημόσιο και Δημοτικό συμφέρον.
Δηλώνουμε τέλος προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψουμε να προχωρήσει αυτό το σκάνδαλο και ότι σύντομα οι εμπνευστές του θα απολογηθούν στον Μεσολογγίτικο λαό.

Υ.Γ. Η ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο με απλή πλειοψηφία μετά την ψήφιση με οριακή πλειοψηφία από την Δημαρχιακή Επιτροπή επιβεβαιώνει με τον πλέον πειστικό τρόπο ότι η υπόθεση πρέπει να περάσει στα χέρια των δημοτών ούτως ώστε να μην περάσουν τα άνομα σχέδια για το ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας. Δράση τώρα!
Το Γραφείο Τύπου