Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Αντώνης Σαμαράς: "Αξιολογούμε και προωθούμε έργα και δράσεις για την ανάδειξη της πολιστικής κληρονομιάς μας"

Σύσκεψη των Γενικών Γραμματέων των Περιφερειών συγκάλεσε σήμερα στο ΥΠΠΟ ο Υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς.
Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχε και ο Γ.Γ. του Υπουργείου Θ. Δραβίλλας, συζητήθηκε η χάραξη της πολιτιστικής στρατηγικής του Υπουργείου για τη νέα Προγραμματική Περίοδο.

Ο κ. Σαμαράς αφού ενημερώθηκε από τους Γενικούς Γραμματείς για όλα τα ζητήματα που αφορούν τις δράσεις, τις εκκρεμότητες και το πρόγραμμα του ΥΠ.ΠΟ, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι:
«Είχα μια γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία με τους φίλους Γενικούς Γραμματείς. Στρατηγική επιλογή του Υπουργείου είναι η άμεση αξιολόγηση όλων των προτάσεων των Περιφερειών και η προώθηση έργων και δράσεων που θα αναδεικνύουν την πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Βασική μας κατεύθυνση αποτελεί η επικέντρωση των δράσεων σε ώριμα κυρίως έργα που θα αποδοθούν στον πολίτη, καταξιώνοντας την πολιτιστική μας κληρονομιά ως το εθνικό συγκριτικό μας πλεονέκτημα».
Αναμφίβολα η πρωτοβουλία αυτή του νέου Υπουργού Πολιτισμού μας εκπλήσσει ευχάριστα αφού σπάνια διοργανώνονται από τους Υπουργούς ανάλογές συσκέψεις με τους περιφερειάρχες ή ακόμη και με την ΚΕΔΚΕ ή την ΕΝΑΕ (σ.σ. δημάρχους και νομάρχες).
Φυσικά το ζητούμενο είναι ειδικά για το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο η ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς μας με την ταυτόχρονη προώθηση του έργου των σύγχρονων καλλιτεχνών.