Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό η αντιπολεμική συγκέντρωση της ΚΝΕ στο Πλατυγιάλι

Μεγάλη πανελλαδική αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση με ταυτόχρονο συμβολικό αποκλεισμό του λιμανιού στο Πλατυγιάλι πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή με πρωτοβουλία της ΚΝΕ.
Τα συνθήματα «Στον ιμπεριαλισμό καμία υποταγή η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί» και «Στην Παλαιστίνη δολοφονούν και ΗΠΑ και Ευρώπη χειροκροτούν» αντήχησαν ξανά στο λιμάνι του Αστακού στέλνοντας μέσα και από αυτή την κινητοποίηση ηχηρό, αγωνιστικό αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα, αφού με μετριοπαθείς υπολογισμούς οι συγκεντρωμένοι ξεπέρασαν τους 3.000.
Σε σχετική της ανακοίνωση η ΚΝΕ κάνει λόγο για «... Μήνυμα πολιτικής καταδίκης του δικομματικού «φερέφωνου» που όπως χτες με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ στη Γιουγκοσλαβία και στο Ιράκ έτσι και σήμερα με την αντίστοιχη της ΝΔ επιδιώκουν να μετατρέψουν τη χώρα σε ορμητήριο σφαγής του Παλαιστινιακού λαού.»
Οι νέοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΚΝΕ, όπως και στην αντίστοιχη κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στον Αστακό από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ και στην οποία παραβρέθηκε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, απαίτησαν να μη δοθεί ούτε σπιθαμή γης για την εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων στη Μέση Ανατολή, για τη δολοφονική επίθεση που εξαπολύει το Ισραήλ στον Παλαιστινιακό λαό με τη συνέργεια και συνενοχή ΗΠΑ και ΕΕ.
Σε μια συμβολική κίνηση, μέλη της ΚΝΕ κατέβασαν την σημαία της ΕΕ καθώς και του ιδιωτικοποιημένου λιμανιού του Πλατυγιαλιού και ανάρτησαν την Παλαιστινιακή.