Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

Με ομιλία στο Μεσολόγγι ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Αιτωλοακαρνανία ο Αλέξης Τσίπρας

«Το αν καταδικάζουμε ή όχι και τι, μπορούν να το βρουν στα κομματικά μας κείμενα και στις δημόσιες δηλώσεις των εκπροσώπων του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε μεταξύ άλλων κατά την διάρκεια της χθεσινής του ομιλίας στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου, ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας.
Μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά «ακούμε τον τελευταίο καιρό επιθετικές και δήθεν αγανακτισμένες εκκλήσεις προς τον πολιτικό μας χώρο, καταδικάζετε την βία; Καταδικάζετε τα σπασίματα; Καταδικάζετε τα Καλάσνικωφ και τον τραυματισμό του αστυνομικού;»
Εμείς απαντάμε, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας «ότι αυτό για την δική μας αριστερά είναι αυτονόητο και είμαστε ξεκάθαροι.» Και πρόσθεσε: «Διαβεβαιώσεις νομιμοφροσύνης, δεν χρωστάμε ούτε πρόκειται να δώσουμε σε κανέναν. Ούτε στην ακροδεξιά, ούτε στη δεξιά, ούτε πολύ περισσότερο σε υποτιθέμενες κομμουνίστριες που επέλεξαν να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις της κυβερνητικής προπαγάνδας σε αντίθεση με όλες τις αριστερές δυνάμεις που στήριξαν με κάθε τρόπο τη νέα γενιά».
Αναφερόμενος ο πρόεδρος του Συνασπισμού στις τελευταίες κινητοποιήσεις υπογράμμισε ότι την πολιτική την διαμορφώνουν οι νέοι άνθρωποι στο δρόμο, ενώ κάνοντας λόγο για ξέσπασμα οργής των νέων, με αφορμή το θάνατο του 15χρονου μαθητή στα Εξάρχεια, σημείωσε ότι εκφράστηκαν τα αδιέξοδα της κοινωνίας και ιδίως των νέων ανθρώπων.
Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε στη συνέχεια ότι «δεν θα γίνει ούτε βήμα πίσω από το δικαίωμα της νεολαίας στην μαζική μαχητική ειρηνική διαμαρτυρία, στο να διεκδικεί ένα μέλλον, που δεν θα είναι η ανασφάλιστη και η επισφαλής εργασία και ούτε βήμα πίσω από το δικαίωμα της νεολαίας στη δωρεάν δημόσια αξιοπρεπή παιδεία». Και σε αυτό το σημείο κάλεσε όπως είπε «αυτούς που μας κατηγορούν να κάνουν πίσω.»
Σχετικά με την λειτουργία της διυπουργικής επιτροπής για την οικονομία ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από την κυβέρνηση « να σταματήσει να χαϊδεύει τα αυτιά και τις τσέπες των τραπεζιτών». Και πρόσθεσε: «Καλό θα ήταν αντί να κάνουν τους πονόψυχους να μας πουν, ποια από τις αποτυχημένες πολιτικές τους θα αλλάξουν».