Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

Μάριος Σαλμάς: "στο χώρο της υγείας όσα και να γίνουν, πάντα χρειάζονται περισσότερα"

Ως γνωστό τη θέση του Υφυπουργού Υγείας ανέλαβε χθες ο Μάριος Σαλμάς από τον προκάτοχό του, Γιώργο Κωνσταντόπουλο. Κατά την ομιλία του στην τελετή παραλαβής – παράδοσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας, σε κλίμα συνεργασίας και παρουσία του Υπουργού Υγείας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, και του Υφυπουργού Υγείας, Γιώργου Παπαγεωργίου, ο νέος Υφυπουργός Υγείας ευχαρίστησε τον προκάτοχό του και δήλωσε παρών για τη συνέχιση ενός σπουδαίου έργου στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό της χώρας για την τιμή που μου έκανε να μου αναθέσει αυτή την αποστολή.

Μια αποστολή που υπηρετεί το υπ'αριθμόν ένα αγαθό του ανθρώπου, την υγεία.
Θα προσπαθήσω να σταθώ αντάξιος της εμπιστοσύνης, τόσο του Πρωθυπουργού που με επέλεξε, όσο και του Υπουργού κάτω από τις οδηγίες του οποίου θα εργαστώ.
Έρχομαι σ'ένα Υπουργείο, στο οποίο έχει γίνει σημαντική δουλειά, τόσο από τον Υπουργό, τον κ. Αβραμόπουλο, όσο και από τους δύο Υφυπουργούς, τον κ. Παπαγεωργίου και τον κ. Κωνσταντόπουλο.
Αυτό που ως γιατρός, ως απλός πολίτης αλλά και ως πολιτικός γνωρίζω, είναι, ότι στο χώρο της υγείας όσα και να γίνουν, πάντα χρειάζονται περισσότερα.


Θα ήθελα, τέλος, να πω δυο λόγια για τον –πρώτα απ'όλα- προσωπικό μου φίλο, συνάδελφο στην επιστήμη, στο Πανεπιστήμιο και στη Βουλή, τον Γιώργο Κωνσταντόπουλο, την προσφορά του οποίου όλα αυτά τα χρόνια στο Υπουργείο τιμώ.
Ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος είναι ένας ηθικός, σεμνός και ικανός πολιτικός.
Με χαμηλούς τόνους έβαλε σε μια νέα βάση την πρόνοια στη χώρα μας.
Δημιούργησε δομές, ώστε το κράτος πρόνοιας να βρίσκεται δίπλα στους συνανθρώπους που το χρειάζονται. Έβαλε το δικό του λίθο στη διαμόρφωση και βελτίωση του κοινωνικού προσώπου της ελληνικής πολιτείας. Χειρίστηκε με αποτελεσματικότητα κρίσεις της χώρας μας, που απαιτούσαν την πρόνοια της Κυβέρνησης.
Ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος ανήκει στους πολιτικούς με μέλλον και είμαι βέβαιος , ότι θα του δοθεί η δυνατότητα να χρησιμοποιήσει ξανά την εμπειρία τόσων ετών.
Με αυτά τα λόγια, θα ήθελα να κλείσω, πιστεύοντας, ότι στην Υγεία κάθε λεπτό που αφιερώνεται στα λόγια, το στερούνται οι πράξεις» σημείωσε ο κ. Σαλμάς κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής