Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Η ερώτηση του MessolonghiNews στην Αλέκα Παπαρήγα

Κατά τη χθεσινή συνέντευξη της ΓΓ του ΚΚΕ στο Μεσολόγγι θέσαμε την παρακάτω ερώτηση:

"Εάν δεν είχαμε τα γεγονότα στη Γάζα και τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, αυτή η μεταφορά πολεμικού υλικού θα ήταν παράνομη, θα χρειαζόταν άδεια απ' την κυβέρνηση ή είναι ενταγμένη σε κάποια διακρατική συμφωνία;" στην οποία η κ. Παπαρήγα έδωσε την εξής απάντηση:
«Τώρα, αυτά τα νομιμοποιημένα και τα παράνομα είναι άντε βγάλε άκρη. Ωστόσο θέλω να τοποθετηθώ στο εξής θέμα.
Εμείς ως κόμμα είχαμε αντιδράσει στο εξής: Στην παραβίαση του ελληνικού FIR από τα ισραηλινά αεροπλάνα, η οποία έγινε χωρίς ενημέρωση. Βεβαίως εσωτερική ενημέρωση μπορεί να υπήρχε.
Γιατί μας ενόχλησε αυτό; Γιατί οι ισραηλινοί έκαναν ασκήσεις. Όταν αντιδράσαμε καταλαβαίναμε ότι αυτές οι ασκήσεις έχουν να κάνουν με τους Παλαιστίνιους ή με τον Ιράν.
Είχαμε βάλει θέμα για τις κοινές ασκήσεις, και τη συμμαχία με τους Ισραηλινούς και τις κοινές ασκήσεις με τους Ισραηλινούς, οι οποίες επισήμως έλέγαν ότι έχουν να κάνουν με πρόβα τζενεράλε για το Ιράν.
Λέγαμε και εμείς γιατί ο ελληνικός λαός - γιατί εμείς απ' τη μεριά του λαού σκεφτόμαστε - έχει συμφέρον απ' τον πόλεμο κατά του Ιράν;
Υπάρχουν, δηλαδή, τέτοιες συμφωνίες. Υπάρχει, όπως ξέρετε, η στρατηγική συμφωνία Τουρκίας - Ισραήλ, η οποία έχει διαταραχθεί τώρα. Υπήρχαν επίσης ΝΑΤΟικές ασκήσεις που μετέχουμε κι εμείς, και ελληνικές και ΝΑΤΟικές, μαζί με το Ισραήλ, επισήμως διακηρυγμένος στόχος το Ιράν.
Τώρα πρέπει να πούμε ότι επισήμως, μεν, ήταν το Ιράν, αλλά ο άμεσος στόχος ήταν η Γάζα. Σ' αυτά έχουμε αντιδράσει και τα θέτουμε συνέχεια αυτά τα ζητήματα.
Ξέρετε πολλές φορές βγάζουμε ανακοινώσεις σε θέματα, τα οποία θεωρούνται απ' τα πανελλαδικά μέσα ενημέρωσης ότι είναι εκτός επικαιρότητας, αλλά αυτή η επικαιρότητα καμιά φορά κρύβει τη μεγαλύτερη επικαιρότητα τελικά».

Σε προηγούμενη ανάρτηση δημοσιεύουμε τις απαντήσεις που μας έδωσε η Αλέκα Παπαρήγα σε ερώτησεις για την Παιδεία και την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Για εκτενή αποσπάσματα από την χθεσινή συνέντευξη τύπου στο Μεσολόγγι της κ. Παπαρήγα (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ)