Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Βάζει "τάξη" στα οικονομικά και δίνει λύσεις σε "καθημερινά" προβλήματα ο αντιδήμαρχος Μεσολογγίου Σπύρος Καρβέλης

Έχοντας ως βασική αρχή τον εξορθολογισμό των δαπανών του δήμου Μεσολγγίου, εκμηδενίζοντας τις σπατάλες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μεσολογγίου, Σπύρος Καρβέλης έχει καταφέρει στο πολύ μικρό διάστημα των καθηκόντων του, να "βρει" χρήματα, για την κάλυψη πολλών βασικών αναγκών του δήμου και κυρίως, για την επίλυση θεμάτων της καθημερινότητας.

 

 

Συγκεκριμένα μπορούμε ενδεικτικά να επισημάνουμε τις εξής ενέργειες που χρηματοδοτήθηκαν το πρώτο τρίμηνο της νέας δημοτικής αρχής:

  1. Οικονομική καλυψη της "κυριακάτικης" βάρδιας των εργαζομένων στην υπηρεσία καθαριότητας, με αποτέλεσμα να γίνεται αποκομιδή σκουπιδιών την Κυριακη.
  2. Διάθεση πίστωσης για τον καθαρισμό των Κοιμητηρίων του δήμου.
  3. Ικανοποίηση ενός χρόνιου αιτήματος της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΤΕΙ για κλάδεμα των ευκαλύπτων στο δρόμο που συνδέει το ΤΕΙ με την εθνική οδό.
  4. Εξασφάλιση φορολογικής ενημερότητας της κεντρικής υπηρεσίας του δήμου Μεσολογγίου, δημιουργώντας προϋποθέσεις για καλύτερη λειτουργία του δήμου.
  5. Διακανονισμός οφειλών του δήμου σε εργαζόμενους, προμηθευτές και τράπεζες με αποτέλεσμα να αποφευχθεί ο κίνδυνος κατασχέσεων σε λογαριασμούς του δήμου.
  6. Καταβολή των οφειλομένων οδοιπορικών στους προέδρους των δημοτικών διαμερισμάτων και τοπικών κοινοτήτων του δήμου, για τη θητεία τους μεχρι και 31 Αυγούστου 2014.

Φυσικά, ο δρόμος για την ολοκληρωτική εξυγίανση των οικονομικών στο δήμο Μεσολογγίου ειναι μακρύς, αλλά υπαρχει αισιοδοξία, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα φανούν, απτά αποτελέσματα.

Και θα φανούν απτά αποτελέσματα διότι τα "πρώτα" δείγματα γραφής δεν δείχνουν σπατάλες και ανώφελες δαπάνες.