Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Δράση ευαισθητοποίησης για τη διεθνή ημέρα Εθελοντισμού στο Μεσολόγγι

Η 5η Δεκεμβρίου έχει οριστεί από τα Ηνωμένα Έθνη από το 1985 ως Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού για να γιορτάσει τη δύναμη και τις δυνατότητες της εθελοντικής προσφοράς. Είναι μια ευκαιρία για τους εθελοντές και τις εθελοντικές οργανώσεις να δώσουν έμφαση στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και να συμβάλλουν στην κατανόηση της προσφοράς του εθελοντισμού.

Την έννοια του εθελοντισμού την βρίσκει κανείς σε όλους τους πολιτισμούς, γλώσσες και θρησκείες. Κάθε χρόνο, εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι προσφέρουν εθελοντικά το χρόνο και τις ικανότητές τους για να βοηθήσουν να κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος και να βελτιώσουν τις ζωές των άλλων.


Μέσω του εθελοντισμού οι πολίτες μπορούν να αποκτήσουν μια μεγαλύτερη αίσθηση του ανήκειν στις διάφορες κοινότητες. Στις 5 Δεκεμβρίου, οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα γιορτάσουν την Παγκόσμια μέρα του εθελοντισμού με συγκεντρώσεις, παρελάσεις, εθελοντικές εκθέσεις, αιμοδοσίες, συνέδρια, συγκέντρωση χρημάτων και ειδικά εκπαιδευτικά εργαστήρια.

Στα πλαίσια αυτής της σημαντικής παγκόσμιας γιορτής ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου σας προσκαλεί στην κεντρική πλατεία της πόλης ημέρα Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι να έρθετε σε επαφή με όλες τις εθελοντικές ομάδες που τελούν σπουδαίο έργο προσφοράς, να γνωρίσετε από κοντά τους εθελοντές, να μάθετε το έργο τους αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και να ανακαλύψουμε τον τρόπο που όλοι μαζί οι πολίτες μπορούμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας με την ένταξή μας στις δραστηριότητες των εθελοντικών ομάδων που αφορά τόσο τον ίδιο τον συνάνθρωπό μας όσο και ολόκληρο το οικοσύστημα της περιοχής μας. Το σύνθημα της ημέρας αυτής θα είναι ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΚΑΙ ΕΣΥ γιατί όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα