Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Με πρωτοβουλία Σαλμά "Κοινωνικό Φαρμακείο" στο Μεσολόγγι (video)

Τον συντονισμό των ενεργειών, έτσι ώστε, να συσταθεί και ναλειτουργήσει στο Μεσολόγγι, «ΚοινωνικόΦαρμακείο» συζήτησε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Μάριος Σαλμάς με τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, κ. Κοσμά και τον δήμαρχο Ιεράς ΠόλεωςΜεσολογγίου, Νίκο Καραπάνο, παρουσίατης γενικής διευθύντριας του Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, κυρίας Φαίης Κοσμοπούλου σε σύσκεψη που έγινεστο γραφείο του Μητροπολίτη, στο Μεσολόγγι.

 

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας θα χορηγεί επαρκείςποσότητες φαρμάκων και εμβολίων, έτσι ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες ανασφάλιστωνκαι όσων γενικά δεν έχουν πρόσβαση στη φαρμακευτική περίθαλψη, με βάσησυγκεκριμένα κριτήρια. Ενώ από την πλευρά τους δήμος και μητρόπολη θα αναλάβουντη λειτουργία και την αδειοδότηση του «Κοινωνικού Φαρμακείου».

Σύμφωνα με το πλαίσιο που συμφωνήθηκε το «ΚοινωνικόΦαρμακείο» θα λειτουργήσει στο κτήριο που στεγάζεται το «Κοινωνικό Ιατρείο» στοΜεσολόγγι.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο βουλευτής της ΝΔ, ΜάριοςΣαλμάς υπογράμμισε την σπουδαιότητα του εγχειρήματος, καθώς ανάλογες δράσειςυλοποιούνται με επιτυχία στην Αθήνα, από την Αρχιεπισκοπή και την Πανελλήνια ΈνωσηΦαρμακοβιομηχανίας , ενώ ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου ευχαρίστησε τον κ.Σαλμά για την πρωτοβουλία του αυτή.

 

 

Ο Μάριος Σαλμάς για την "πρωτοβουλία" του

 

 

Η γενική διευθύντρια της ΠΕΦ Φ. Κοσμοπούλου για την στήριξη του Κοινωνικού Φαρμακείου στο Μεσολόγγι.

 

Ο δήμαρχος Μεσολογγίου Ν. Καραπάνος για το Κοινωνικό Φαρμακείο.