Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Μια ρηξικέλευθη πρόταση από την Β. Μπονάρεβα για τις ΚΟΙΝΣΕΠ

Μια ρηξικέλευθη πρόταση σχετικά με την πρόθεση του Πνευματικού Κέντρου Μεσολογγίου να αναθέσει σε ΚΟΙΝΣΕΠ ένα λειτουργικό κομμάτι των παιδικών σταθμών και των ΚΔΑΠ διατυπώνει με ανοιχτή της επιστολή η Βικτωρία (Βίκυ) Μπονάρεβα που εμμέσως απευθύνεται στον αντιδήμαρχο Μεσολογγίου, Σπύρο Διαμαντόπουλο λόγω του ότι ο τελευταίους είναι εταίρος σε ΚΟΙΝΣΕΠ.

Στην πρόταση της η κ. Μπονάρεβα προτείνει η εν λόγω εταιρεία να διεκδικήσει το λειτουργικό έργο με παράλληλη διεύρυνση της μετοχικής της σύνθεσης με τη συμμετοχή των εργαζομένων.

Αναλυτικά η πρόταση εχει ως εξής:

"Σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να ερμηνευθεί αυτή η παρέμβαση μου ως τοποθέτηση στην «διαμάχη» σου με τον επικεφαλής της « Κοινωνίας Μπροστά» κ. Πάνο Παπαδόπουλο. Έχω άποψη επί του θέματος και είμαι στη διάθεση σου να στην διατυπώσω και κατ’ ιδίαν.

Ως υπέρμαχη της κοινωνικής οικονομίας, ιδεολογικά αλλά και συναισθηματικά, θα ήθελα να σου προτείνω τα εξής:

1. Να άρεις άμεσα την αναστολή της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης στην οποία είσαι επικεφαλής και διαχειριστής.

2. Να προχωρήσεις άμεσα στην θεμελίωση της ως πραγματικό εργαλείο Κοινωνικής Οικονομίας στην περιοχή μας, μετοχοποιώντας την με ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες στην ιδία την κοινωνία ( δηλαδή να κληθούν οι πολίτες , οι σύλλογοι, οι φορείς αυτού του Δήμου με ένα συμβολικό αντίτιμο να γίνουν μέλη της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης).


3. Να παραιτηθείς από την θέση του Διαχειριστή της και ο Συνεταιρισμός αυτός να παραχωρηθεί με όλες της νόμιμες διαδικασίες στους εργαζομένους του ΚΔΑΠ, που και αρμόδιοι είναι και γνώστες.

4. Με την δική σου τεχνογνωσία και καθοδήγηση να γίνουν όλες οι διαδικασίες για να προστεθούν στις δραστηριότητες του εν λόγω Συνεταιρισμού οι ανάλογοι Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας (ΚΑΔ).

5. Και η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση αυτή με πρωτεργάτες τους εργαζόμενους και συμπαραστάτες την κοινωνία ολόκληρη να διεκδικήσει την αναδοχή του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, όπως αυτό αποφασίστηκε την Τετάρτη 3-12-2014 στην συνεδρίαση του Δ.Σ της Κοινωφελούς Επιχείρησης της Δήμου.

Με αυτή σου την κίνηση θα έχεις επιτύχει τα εξής:

1. Θα δείξεις εσύ και ολόκληρη η Δημοτική Αρχή ότι ήσαστε πραγματικά υπέρ της πραγματικής κοινωνικής οικονομίας και όχι της κομπινοποίησης της όπως έγινε με τις ΜΚΟ.

2. Ο συνεταιρισμός που θα διεκδικήσει την αναδοχή θα είναι γηγενής και υπόλογος στην ιδία την κοινωνία και όχι αμφιλεγόμενης και άγνωστης προέλευσης.

3. Οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν «αφεντικά» του εαυτού τους για να συνεχίσουν το άξιο έργο που ξεκίνησαν πριν χρόνια (μιας και σχεδόν όλοι τους είναι εκεί από την δημιουργία του ΚΔΑΠ)

4. Η περιοχή μας θα μπει σε μια νέα εποχή βάζοντας ένα αυθεντικό, δημοκρατικό και αλληλέγγυο λιθαράκι στην πραγματική κοινωνική οικονομία.

«Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.»

καιρός αυτά που λέμε να τα κάνουμε πράξη όπως ανέφερες και εσύ. Η κοινωνία έχει βαρεθεί τις θεωρίες."