Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

«Ο ρόλος του Χαλκού στη σύγχρονη Κοινωνία»

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού (E.I.A.X.), διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Ο ρόλος του Χαλκού στη σύγχρονη Κοινωνία» στην Πάτρα στο ξενοδοχείο Poseidon Palace, τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014, στις 18:00.

Το ΕΙΑΧ, ταξιδεύει σε πόλεις της Ελλάδας, θέλοντας να προσεγγίσει όσο το δυνατόν περισσότερους ενδιαφερομένους για το χαλκό, για να τους ενημερώσει για τα πλεονεκτήματα και τις σύγχρονες εφαρμογές του αιώνιου μετάλλου.

Για το σκοπό αυτό προσκαλεί τους αρχιτέκτονες, ηλεκτρολόγους μηχανολόγους, ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς, θερμοϋδραυλικούς, φοιτητές και σπουδαστές της πόλης, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο, να παρακολουθήσουν τις παρουσιάσεις με θέματα όπως:

 

1.Ο χαλκός στα δίκτυα Ύδρευσης – Θέρμανσης – Ψύξης –Κλιματισμού

2.Ο χαλκός στις ασφαλής ηλεκτρικές οικιακές εγκαταστάσεις

3.Ο αντιμικροβιακός χαλκός στην διαμόρφωση του χώρου και στην αναβάθμιση της υγείας.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να τονώσει κυρίως τον κατασκευαστικό κλάδο δίνοντας τη δυνατότητα στους επαγγελματίες να ενισχύσουν τις γνώσεις τους αναφορικά με τις καινοτόμες εφαρμογές του χαλκού, προσθέτοντας αξία στην εργασία τους. Παράλληλα, να ενημερώσει και το ευρύτερο κοινό σχετικά από τον ρόλο του χαλκού στην σύγχρονη κοινωνία.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για όποιον ενδιαφέρεται γύρω από τις καινοτομίες του χαλκού.

 

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού (Ε.Ι.Α.Χ), είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός και μέλος του European Copper Institute (E.C.I.), που πρωταρχικό σκοπό έχει το σχεδιασμό, το συντονισμό και τη διαχείριση των πόρων για την προώθηση του χαλκού στις Ευρωπαϊκές αγορές.

To E.I.A.X. χρηματοδοτείται και υποστηρίζεται από τον Διεθνή Οργανισμό Χαλκού (International Copper Association – I.C.A.), ένα παγκόσμιο δίκτυο από 27 Κέντρα Χαλκού, το οποίο ιδρύθηκε με σκοπό την προώθηση της χρήσης του χαλκού. Οι δραστηριότητες του I.C.A. υλοποιούνται από περιφερειακά κέντρα χαλκού στην Ευρώπη, τη Βόρεια και Λατινική Αμερική και την Ασία.

Η προώθηση των τελευταίων εξελίξεων, που αποδεικνύουν το ζωτικό ρόλο του χαλκού στο περιβάλλον και στην υγεία, αποτελεί σημαντική προτεραιότητα στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου.

Οι δραστηριότητες αυτές, επεκτείνονται σε έρευνες και μελέτες, με σκοπό τη δημιουργία μιας επιστημονικής πλατφόρμας πληροφοριών και δεδομένων, σε τομείς κρίσιμους για την κοινωνία και τη βιομηχανία και οι οποίες θα βοηθήσουν ώστε, οι αποφάσεις που λαμβάνονται να έχουν την απαραίτητη επιστημονική υποστήριξη. Για τον λόγο αυτό, έχει δημιουργηθεί τεχνική βιβλιοθήκη και ιστοσελίδα, http://www.copper.org.gr όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να αναζητήσει πληροφορίες για το χαλκό και τις εφαρμογές του.

Σκοπός του Ε.Ι.Α.Χ. είναι, η υλοποίηση ενός δυναμικού ολοκληρωμένου προγράμματος που περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, όπως η ενημέρωση αρχιτεκτόνων, πολιτικών μηχανικών, σπουδαστών και τεχνικών εταιριών, η εκπαιδευτική και τεχνική υποστήριξη, η επιστημονική καθοδήγηση πάνω σε θέματα που αφορούν στο χαλκό και στα κράματά του, καθώς και η ενθάρρυνση νέων ιδεών για τις εφαρμογές αυτού του μετάλλου.