Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

"Όλοι μαζί μπορούμε" στο Δημητρούκειο Ειδικό Σχολείο Μεσολογγίου

Την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στο "Δημητρούκειο"Ειδικό Σχολείο Μεσολογγίου πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή μαθητών του σχολείου μας σε συνεργασία με μαθητές και δασκάλους του 1ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου και το 2ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία.

Ο Διευθυντής του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου, κ. Ανδρέας Χαρμαντζής, αφού ευχαρίστησε όλους για την παρουσιά τους, αναφέρθηκε στη σημασία της ημέρας αυτής που έχει για τα παιδιά που φοιτούν στο Δημητρούκειο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου και την συνεργασία με τους μαθητές των γενικών Σχολείων.


Στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία από την Κοινωνική Λειτουργό κα Γαλάνη Αικατερίνη, η οποία παρομοιάσε την ζωή των ατόμων με ειδικές ανάγκες με την αλληγορία του Πλάτωνα θέλοντας μέσα από αυτό να τονίσει την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και την ανάγκη συνεχούς υποστήριξης των παιδιών με αναπηρία και των οικογενειών τους από όλους μας ιδίως σήμερα που η κρίση φαινεται να πλήττει αρκετά τις οικογένειες αυτές.

Ακολούθησε Θεατρικό δρώμενο με τίτλο "Το μολυβένιο Στρατιωτάκι " από τους μαθητές και των τριών σχολείων, το οποίο παρουσιάζε μαι ιστορία που πραγματευόταν την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Στον προάυλιο χώρο του σχολείου πραγματοποιήθηκαν αθλητικές δραστηριότητες σε συνεργασία με τα Kids Athletics όπου τα παιδιά συναγωνίστηκαν σε ατομικά και ομαδικά αθλήματα δίνοντας έμπρακτα ότι "Όλοι μαζί μπορούμε".

Η εκδήλωση μας έκλεισε με βιωματικές δράσεις που αρχικά συμμετείχαν μαθητές από τα δύο γενικά σχολεία σε καταστάσεις αναπηρίας προκειμένου να βρεθούν αντιμέτωποι με τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με αναπηρίες και να συναισθανθούν τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν στη ζωή τους.

Στόχος αυτών των εκδηλώσεων ήταν η ενσυναίσθηση και ευαισθητοποιήση όλων μας απέναντι στα άτομα με αναπηρία, η αποδοχή της διαφορετικότητας και η ανάδειξη συνεργασίας και συμπερίληψης στην εκπαίδευση.

Σε όλα τα παιδιά απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα ως ενθύμιο συμμετοχής σε αυτή την εκδήλωση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσιά τους η Αντιπεριφερειάρχης Νομού Αιτωλοακαρνανίας κα Χριστίνα Σταρακά , ο εκπρόσωπος του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και πρόεδρος του Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Αναστάσιος Σκαρμούτσος, ο αναπληρωτής Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας κ. Αντώνης Μπαρμπετάκης, ο προϊστάμενος του ΚΕΔΔΥ Αιτωλοακαρνανίας κ. Παναγιώτης Κολτσίδας, οι σχολικοί σύμβουλοι κ. Γιώργος Σωτηρακόπουλος, κ. Μαρίνος Αναστασόπουλος και Ελένη Νικολακοπούλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου δασκάλων Μεσολογγίου κ. Δημήτριος Τσάμης, η πρόεδρος του συλλόγου ΑΜΕΑ Μεσολογγίου "Μάθηση- Μέριμνα" κα Τασία Κοντογιάννη, εκπρόσωπος του εργαστηρίου "Παναγία Ελεόύσα" και ο φίλος του σχολείου μας, ζωγράφος, κ.Αποστόλος Κούστας.

Τέλος σε ανακοίνωσή τους οι Σύλλογοι διδασκόντων του Δημητρούκειου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου, του 1ο Ολοήμερο Δημοτικού σχολείου Μεσολογγίου και του 2ο Δημοτικού σχολείου Μεσολογγίου ευχαριστούν θερμά τον χώρο δημιουργικών δράσεων «ΣΒΟΥΡΑ» και τις γραφικές τέχνες «Ασημακόπουλος» για την υποστήριξη που παρείχαν στο σχολείο μας στην πραγματοποίηση των αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με αναπηρίες.