Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Επιτέλους στο Δήμο Μεσολογγίου το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης!

Ένα αίτημα ζωτικής σημασίας για το δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου ικανοποιήθηκε και έτσι πολύ σύντομα περιέρχονται στη δικαιοδοσία του δήμου, οι αρμοδιότητες του Λιμενικού Ταμείου, με την σύσταση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

Ήδη υπογράφτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Ναυτιλίας και τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης .

Με την ΚΥΑ αυτή, συστήνεται το Νομικό Πρόσωπο του δήμου που θα αναλάβει τις μέχρι τώρα αρμοδιότητες του Λιμενικού Ταμείου Αιτωλοακαρνανίας για την περιοχή του δήμου Μεσολογγίου.


Σημειώνεται, ότι για την ικανοποίηση του αιτήματος, έγιναν διαδοχικές συναντήσεις, του δημάρχου Μεσολογγίου, Νίκου Καραπάνου με τους Υπουργούς Εσωτερικών και Ναυτιλίας, σχεδόν από τις πρώτες ημέρες ανάληψης των καθηκόντων του.

«Ένα από τους πρώτους στόχους που θέσαμε με την ανάληψη των καθηκόντων μας ήταν η μεταβίβαση στο δήμο Μεσολογγίου, των αρμοδιοτήτων του Λιμενικού Ταμείου.

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ολοκληρώσαμε, τις απαραίτητες διαδικασίες και έτσι σήμερα ανοίγεται, μια ευοίωνη προοπτική, για όλο το δήμο, αφού πλέον, ο δήμος αποκτά ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την αξιοποίηση του μοναδικής αξίας θαλασσίου μετώπου της πόλης του Μεσολογγίου και όχι μόνο.

Θέλω να ευχαριστήσω τους υπουργούς Εσωτερικών και Ναυτιλίας, για την θετική αντιμετώπιση του αιτήματος μας και ταυτόχρονα να διαβεβαιώσω τους δημότες ότι η δημοτική μας αρχή, λειτουργώντας, πάντα με ευθύνη και με μεθοδικότητα, για το κοινό καλό, σύντομα θα παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο δράσεων και ενεργειών, ώστε επιτέλους το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης να δώσει αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή μας.

Από την πλευρά είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που στους πρώτους μήνες της θητείας μας καταφέραμε την ικανοποίηση από την Πολιτεία ενός χρόνιου αιτήματος και έτσι μπορούμε πλέον να λέμε: ότι επιτέλους είμαστε «αφέντες» στον τόπο μας!» τόνισε σε γραπτή του δήλωση ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Νίκος Καραπάνος, σε γραπτή του δήλωση, μόλις ενημερώθηκε για την υπογραφή της ΚΥΑ για την σύσταση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μεσολογγίου.