Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Δωρεάν προληπτικός ιατρικός έλeγχος στο Μεσολόγγι από τους "Γιατρούς του Κόσμου" (VIDEO)

Δωρέαν ιατρικές εξετάσεις σε κατοίκους του Μεσολογγίου παρέχουν από σήμερα Τρρίτη 16/12 έως και την Πέμπτη 18/12  οι "Γιατροί του Κόσμου" στο πλαίσιο του προγράμματος «Υγεία για όλους». Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να κάνουν χρήση των υπηρεσιών υγείας, προσερχόμενοι στο Κοινωνικό Ιατρείο της πόλης.
Η προσέλευση είναι μεγάλη και ήδη κλείνονται ραντεβού και για τις επόμενες δυο ημέρες που θα είναι εδώ οι  "Γιατροί του Κόσμου"
Στο πλαίσιο του προγράμματος «Υγεία για όλους», που υλοποιούν για δεύτερη χρονιά οι  "Γιατροί του Κόσμου", οι κινητές μονάδες της οργάνωσης θα βρίσκονται στο Κοινωνικό Ιατρείο Μεσολογγίου από τις 16 έως και τις 18 Δεκεμβρίου παρέχοντας δωρεάν: γυναικολογική κλινική εξέταση, τεστ Παπανικολάου, ψηλάφηση, καρδιογράφημα και οφθαλμολογικό έλεγχο καθώς επίσης παροχή επιπλέον ιατρικών ειδικοτήτων και εξετάσεων και δυνατότητα παραπομπής για οφθαλμολογικές επεμβάσεις βάση κοινωνικό – οικονομικών κριτηρίων και κριτηρίων ευαλωτότητας.
Ιδιαίτερη μνεία υπάρχει για τα παιδιά με την παροχή παιδιατρικού ελέγχου, εξετάσεων, παιδικού εμβολιασμού και χορήγησης παιδιατρικής φαρμακευτικής αγωγής.
Το πρόγραμμα «Υγεία για όλους», τη χρονιά που πέρασε προσέφερε ιατρικό έλεγχο σε περισσότερα από 9.000 άτομα σε 30 απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί τους σκοπούς του προγράμματος έτσι όπως τους παρουσιάζουν ο πρόεδρος της Κοινωφελούς, Αν. Σκαρμούτσος και ο συντονστής εσωτερικών αποστολών της οργάνωσης Θ. Πιέρρος