Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

"Οδυνηρές μου Αναμνήσεις κι όμως σας καλοσωρίζω..." Το νέο βιβλίο του Γιώργου Φωτεινού

Ο Γιώργος Φωτεινός, παλιός ραδιοφωνικός παραγωγός, αθλητικογράφος και αρθρογράφος επί σειρά ετών μέχρι και σήμερα στην εφημερίδα "Μεσολογγίτικα Χρονικά" εξέδωσε το τρίτο κατα σειρά βιβλίο του, με τίτλο: "Οδυνηρές μου Αναμνήσεις κι όμως σας καλοσωρίζω..."

Πρόκειται για προσωπικές εμπειρίες του συγγραφέα από τα μαθητικά του χρόνια, τη στρατιωτική του θητεία και τη καθημερινότητα στο Μεσολόγγι.

Με τη ξεχωριστή γραφή του ο Γιώργος Φωτεινός στο νέο του βιβλίο μεταφέρει αναμνήσεις από τα σινεμά της πόλης, από τα "Καλά Καθούμενα", το Αραπογιάλι, την παλιά Τουρλίδα και τα "Μαρόκια" , τις αλησμόνητες πολιτικές συγκεντρώσεις και της καθημερινής ζωής.

Ξεχωριστή είναι η αφήγηση για διαφορά "ευτράπελα" γύρω από το ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα από την Αθλητική Ένωση Μεσολογγίου.

 

Αναμφίβολα, πρόκειται για ένα αφήγημα που θα συγκινήσει τους αναγνώστες του βιβλίου που έζησαν τα γεγονότα της εποχής που περιγράφονται και παράλληλα δίνει τη δυνατότητα στους νέους να γνωρίζουν το Παλιό Μεσολόγγι.

Το βιβλίο διανθίζεται και με φωτογραφίες της εποχής που αποθανατίζουν πρόσωπα με ευρύτατη κοινωνική αποδοχή, σε καθημερινές στιγμές.

Διατίθενται στο Μεσολόγγι: στην "Γκαλερί Π. Αθανασίου", στο βιβλιοπωλείο "Μελάνι" του Γ. Ζέρβα, στην καφετέρια "Rialto" της Μ. Καρδακά, στο καφενείο "Μαλαβέτα" και στα γραφεία της εφημερίδας "Μεσολογγίτικα Χρονικά" και από τον ίδιο, τον συγγραφέα (τηλ. επικοινωνίας 6985977836).

Η ανάγνωση του βιβλίου "Οδυνηρές μου Αναμνήσεις κι όμως σας καλοσωρίζω..." σε κάθε περίπτωση προκαλεί νοσταλγία... Και αξίζει να διαβαστεί.