Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Βίκυ Κώτση - Αλαφοδήμου: "Θα κάνουμε τα πάντα για προσφέρουμε στους δημότες όσα δικαιούνται"

Με γραπτή της δήλωση η πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Μεσολογγίου, Βίκυ Κώτση - Αλαφοδήμου "σηκώνει το γάντι" και δίνει μια σειρά απαντήσεων και εξηγήσεων στην κριτική που δέχεται από τον επικεφαλής του συνδυασμού "Η Κοινωνία Μπροστά", Π. Παπαδόπουλο, για αποφάσεις που έλαβε.

Στη δήλωσή της η κ. Κώτση τονίζει:

" Κύριε Παπαδόπουλε σε πρόσφατη συνέντευξή σας είπατε πολλά!!!!

Ας πούμε τώρα και την αλήθεια!!!

Το Δ.Σ με την 59/2014 απόφασή του πράγματι καθορίζει τις προδιαγραφές διενέργειας ανοιχτού διαγωνισμού για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με ΚΟΙΝΣΕΠ. Οι όροι όπως λέτε έχουν αναρτηθεί άρα είναι προσβάσιμοι στον καθένα, όσο για τις γλάστρες και τις «προσωπικές εμπνεύσεις» σας αφήνουμε στον κατήφορο του λαϊκισμού χωρίς να σας ακολουθούμε σε κάτι που τίποτα δεν προσφέρει στην τοπική μας κοινωνία. Η απόφαση ούτε πάσχει ούτε δημιουργεί προβλήματα. Προβληματίζει και στεναχωρεί μόνο όσους δε θέλουν να λειτουργήσει τίποτα στην πόλη, να μην ωφεληθούν τα παιδιά των παιδικών σταθμών, να μην διευκολυνθούν οι γονείς τους και να μην προσφερθούν ποιοτικές υπηρεσίες στους δικαιούχους.

Λέτε ότι ο διαγωνισμός δεν είναι ανοικτός γιατί απευθύνεται μόνο σε ΚΟΙΝΣΕΠ.

Μάλλον δε γνωρίζετε σε ποιους απευθύνονται οι προγραμματικές συμβάσεις και ποιοι μπορεί να είναι οι εταίροι που τις υπογράφουν.

Αναφέρεστε στον τρόπο πληρωμής και μιλάτε για πληρωμή μέσα στο οικονομικό έτος 2014 σε αόρατη ΚΟΙΝΣΕΠ.

Κύριε Δημοτικέ Σύμβουλε η ΚΟΙΝΣΕΠ δεν είναι αόρατη. Απλώς δεν έχει γίνει ακόμα ο διαγωνισμός για να δούμε ποια θα προκριθεί.


Φαντάζομαι ότι ούτε αυτό το γνωρίζετε γιατί δεν μπορώ να υποθέσω πως ένας υποψήφιος δήμαρχος σκέφτεται έτσι. Να κατοχυρώνει δηλαδή ανάδοχο για οποιοδήποτε έργο χωρίς να έχουν ξεκινήσει καν οι διαδικασίες του διαγωνισμού που θα τον αναδείξει.

Όσο για το ποσό της πληρωμής και εδώ πιάνεστε αδιάβαστος.

Ανοίξτε τον ΕΚΠΟΤΑ και κοιτάξτε τι απαιτεί στην συγγραφή των υποχρεώσεων κάθε διαγωνισμού. Απαιτεί δηλαδή τον τρόπο πληρωμής του έργου. Τις δόσεις με λίγα λόγια που θα καταβληθούν τα χρήματα σε κάθε οικονομικό έτος.

Όσο για την ύπαρξη σύμβασης με την ΑΝ.ΑΙΤ εδώ κι αν είστε αδιάβαστος και παραπληροφορείτε τους δημότες. Η εν λόγω σύμβαση αναφέρεται σε τεχνική υποστήριξη για την κατάθεση φακέλου προκειμένου να συμμετάσχουμε ως νομικό πρόσωπο στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑ. Η σύμβαση με την ΚΟΙΝΣΕΠ αναφέρεται σε λειτουργική υποστήριξη των δομών και του προσωπικού. Με την πρώτη ζητάμε το πρόγραμμα, με την δεύτερη το λειτουργούμε προς όφελος των δημοτών.

Κατανοείτε άραγε τη διαφορά;;;

Πάμε παρακάτω.

Κατηγορείται η Πρόεδρος ότι ανέθεσε σε εταιρεία που εδρεύει στην Αθήνα το συντονισμό δράσεων του Πνευματικού Κέντρου για Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Μάλιστα, αναφέρετε και άλλους δήμους που έχουν επιλέξει την ίδια εταιρεία. Τα ποσά στα οποία αναφέρεστε μάλιστα, είναι ποσά που έχουν ανατεθεί μετά την έγκριση των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων που η εταιρεία έφερε στους δήμους αυτούς.

Σας ευχαριστώ για τη διαφήμιση!!!

Πράγματι η εταιρεία αυτή έχει τεράστιο πελατολόγιο δήμων και νομικών προσώπων, πολύ περισσότερων από αυτούς που αναφέρετε, πράγμα που δείχνει την τεράστια εμπειρία που διαθέτει.

Ούτε αυτό σας ικανοποιεί;

Μήπως γιατί φοβάστε μην έρθουν στο Μεσολόγγι χρήματα από την «κακή» Ευρωπαϊκή Ένωση; Όσο δε για εκείνο που ξεπερνάει τα όρια και έχει να κάνει με την απόφαση ανάθεσης σε εταιρεία της Αθήνας της λογιστικής υποστήριξης του νομικού προσώπου, καλό θα είναι να δείτε το πελατολόγιό της και την εμπειρία της.

Και εδώ μας κάνετε άθελά σας διαφήμιση, γιατί αποδεικνύεται πως δεν εργαζόμαστε ερασιτεχνικά αλλά με τους καλύτερους συνεργάτες.

Ασφαλώς και στο Μεσολόγγι υπάρχουν λογιστικά γραφεία εγνωσμένης αξίας αλλά θα ήταν λάθος να προτιμηθεί το ένα έναντι του άλλου. Γι’ αυτό και απευθυνθήκαμε σε ανεξάρτητο με το δήμο μας συνεργάτη προκειμένου να φέρει εις πέρας τη δύσκολη δουλειά του συμμαζέματος των οικονομικών και λογιστικών υποχρεώσεων του νομικού μας προσώπου.

H Δημοτική μας Αρχή θα κάνει τα πάντα για να προσφέρει στους δημότες της πόλης μας όσα δικαιούνται και δεν απολάμβαναν τόσα χρόνια.

Και αυτό όπως είναι φυσικό σας τρομάζει όσον αφορά το πολιτικό σας μέλλον στα κοινά της πόλης μας.

Γι’ αυτό οι ανακρίβειες, η παραπληροφόρηση, ο λαϊκισμός και η λάσπη.

Λυπόμαστε, όμως στην περίπτωσή μας η γυναίκα του Καίσαρα όχι μόνο είναι τίμια αλλά το αποδεικνύει και σε κάθε της πράξη.

Αυτά για να μην μένει τίποτα αναπάντητο και να ακούγονται οι αλήθειες."