Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

"Προετοίμασε τον εαυτό σου για την αγορά εργασίας" το αντικείμενο σεμιναρίου στο ΤΕΙ Μεσολογγίου

Το Εργαστήριο "Πληροφοριακών Συστημάτων - CisLab" του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων – Μεσολογγίου (ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας), την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου του 2014, στο Κεντρικό Αμφιθέατρο στο Μεσολόγγι, διοργάνωσε Επιμορφωτικό Σεμινάριο με Θέμα: "Προετοίμασε τον εαυτό σου για την αγορά εργασίας - Πώς να βρεις την πρώτη ή την επόμενη σου δουλειά. Θυμήσου: Το να ψάξεις για απασχόληση είναι από μόνο του πλήρης απασχόληση!"

Ο σκοπός του Σεμιναρίου ήταν επιμόρφωση των φοιτητών σε θέματα που σχετίζονται με τις σύγχρονες τεχνικές αναζήτησης εργασίας σε ένα παγκοσμιοποιημένο εργασιακό περιβάλλον επηρεασμένο από την οικονομική κρίση.

Η ομιλήτρια Diane Bates, President & Leadership Coach, (ACC, Alan Davis & Associates Inc.), μέσω τηλεδιάσκεψης από το Montreal του Καναδά, ανάλυσε στους φοιτητές διεξοδικά το θέμα το οποίο κωδικοποίησε μέσα από τα παρακάτω ερωτήματα:


 

1. Έχεις αυτογνωσία; Ποια τα θεμέλια της προσωπικής σου επιτυχίας, κατάλαβε ποιες είναι οι προσωπικές σου προτιμήσεις, συμπεριφορές & δυνάμεις: Ένα παράδειγμα τεστ προσωπικότητας.

2. Ποια είναι η προσωπική σου μάρκα; Ποια είναι η αξία σου; Τι μπορείς να προσφέρεις;

3. Πως προωθείς και «πουλάς» την προσωπική σου μάρκα; Δημιούργησε το βιογραφικό σου, χτίσε το LinkedIn προφίλ σου.

4. Με τι πραγματικά θέλεις να ασχοληθείς; Ερεύνησε τις αγγελίες εργασίας, επικοινώνησε με επαγγελματίες του επαγγελματικού σου τομέα.

5. Σε ποιο είδος εταιρίας θα ήθελες να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου; Ερεύνησε τις εταιρίες μέσα από προκαθορισμένες παραμέτρους.

6. Πώς να χτίσεις το επαγγελματικό σου δίκτυο; Παρακολούθησε σεμινάρια, παρουσιάσεις ή ακολούθησε ομάδες επαγγελματιών χρησιμοποιώντας το LinkedIn.

7. Πώς να δικτυωθείς; Τα 60 δευτερόλεπτα που έχεις για να προωθήσεις τον εαυτό σου.

8. Πώς να συνδεθείς με εταιρίες «στόχους»; Αναγνώρισε άτομα με τις πληροφορίες που ψάχνεις, άτομα με επιρροή και άτομα τα οποία μπορούν να πάρουν αποφάσεις.

9. Πως θα βρεις το άτομο το οποίο θα παίξει σημαντικό ρόλο στη πρόσληψη σου; Απευθύνεσαι αμέσως στον υπεύθυνο προσλήψεων.

10. Πώς να διαχειριστείς τον εαυτό σου στις συνεντεύξεις; Προετοιμασία, Έρευνα, ισχύει το «ότι δώσεις θα πάρεις».

11. Πώς να κρατήσεις τον εαυτό σου οργανωτικό και οργανωμένο;

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στην Αγγλική γλώσσα και αποτέλεσε μια σημαντική πηγή επιστημονικής τεκμηρίωσης και γνώσης για τον μεγάλο αριθμό φοιτητών που το παρακολούθησε.Στο τέλος, πραγματοποιήθηκε εποικοδομητικός διάλογος με την εισηγήτρια κα Diane Bates.

Υπεύθυνος της διοργάνωσης ήταν ο συνεργάτης του Εργαστηρίου CisLab και Πανεπιστημιακός Υπότροφος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων – Μεσολογγίου, κος Δημήτρης Γκίκας, ενώ την Τεχνική υποστήριξη παρείχαν οι κ.κ. Παναγιώτης Κοτσαρίνης και Γρηγόρης Κούστας (ΕΤΕΠ του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων - Μεσολογγίου).