Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

"ΥΓΡΟ ΠΥΡ 2017" η άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου



Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017 στην μικρή αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία "ΥΓΡΟ ΠΥΡ 2017" από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεσολογγίου. Η Άσκηση αφορούσε τεχνολογικό ατύχημα μεγάλης έκτασης σε εργοστάσιο κατηγορίας SEVESO II (αποθήκευση, εμπορία και εμφιάλωση επικίνδυνων ουσιών IONIAN GAZ A.E.) στην περιοχή της Κατοχής Μεσολογγίου.
Στην Άσκηση συμμετείχαν ως ασκούμενοι: ο Τεχνικός Ασφαλείας της Επιχείρησης, Αξ/κός της 6ης Ε.Μ.Α.Κ., εκπρόσωπος του Ε.Κ.Α.Β., Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεσολογγίου, ο Δ/ντής Αυτοτελούς Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Αιτ/νίας και Αξιωματικός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου.
Δεν παραβρέθηκαν αν και είχαν προσκληθεί οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Κατοχής και Μάστρου.



Επίσης υπήρχαν παρατηρητές από: εθελοντικές ομάδες, την Διεύθυνση Αστυνομικού Τμήματος Μεσολογγίου, το 2/39 Σύνταγμα Ευζόνων, τον Δήμο Μεσολογγίου, την Αντιπεριφέρεια Αιτ/νίας, τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Μεσολογγίου.
Η άσκηση περιελάμβανε τρία υποθετικά επεισόδια τεχνολογικού ατυχήματος στην εταιρεία ΙΟΝΙΑΝ GAZ A.E.. Κάθε ασκούμενος ανέλυε τον τρόπο με τον οποίο από την δική του υπηρεσία/θέση θα συνέβαλε στην ενδεχόμενη κατάσταση ανάγκης.
Η άσκηση κράτησε περίπου δύο ώρες και έδωσε την δυνατότητα στους συμμετέχοντες να διαπιστώσουν την ετοιμότητα των υπηρεσιών/θέσεων τους αλλά και να γνωριστούν μεταξύ τους και να ανταλλάξουν απόψεις.
Οι παρατηρητές συνέβαλαν με ερωτήσεις και συμμετείχαν στο τέλος στην αξιολόγηση της Άσκησης συμπληρώνοντας ένα ερωτηματολόγιο.

Ο Διοικητής της ΠΥ Μεσολογγίου, κ. Δημήτριος Κεφαλάς (Πύραρχος), ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες και σημείωσε ότι τέτοιες ασκήσεις οφείλουν να γίνονται όταν στην περιοχή μας υπάρχουν τέτοιες εγκαταστάσεις. Συντονιστής της Άσκησης ο κ. Χαριτίδης Παντελής (Π/γός).

Ο.Δ.