Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Φωτογραφιες: πώς να τις εκτυπώσετε στο σπίτι σαν επαγγελματίες

Θέλετε να δημιουργήσετε μοναδικά albums με τις καλύτερες φωτογραφίες σας; Χρειάζεστε έναν εκτυπωτή -αν δεν διαθέτετε, στην αγορά θα βρείτε οικονομικούς εκτυπωτες από 50 ευρώ- διάφορα μεγέθη φωτογραφικού χαρτιού, αναλογικά άλμπουμ και διάθεση για δημιουργία!
Ακολουθήστε τις βήμα προς βήμα οδηγίες και φτιάξτε τις δικές σας συνθέσεις φωτογραφιών με τα πιο ζωντανά στιγμιότυπα της ζωής σας.
Πώς θα εκτυπώσετε τις φωτογραφίες σας σαν επαγγελματίες
Συγκεντρώστε τις προς εκτύπωση φωτογραφίες
Αποθηκεύστε τις φωτογραφίες που επιθυμείτε να εκτυπώσετε στον υπολογιστή σας ώστε να έχετε τη δυνατότητα να τις δείτε μία προς μία σε μεγάλη οθόνη και να επιλέξετε τις καλύτερες. Ζητήστε τη γνώμη των ανθρώπων του περιβάλλοντός σας όσο επιλέγετε ποιες φωτογραφίες θα εντάξετε στις συλλογές σας. Πρέπει να αισθάνεστε σίγουροι πως διαλέγετε τις πιο επιτυχημένες φωτογραφικές στιγμές σας.

Εγκαταστήστε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών
Εντοπίστε στο Διαδίκτυο ένα δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών με καλές κριτικές και «κατεβάστε» το στον υπολογιστή σας. Με το πρόγραμμα αυτό μπορείτε να διορθώσετε τις φωτογραφίες που εμφανίζουν ψεγάδια, να αλλάξετε τη διαβάθμιση των χρωμάτων τους, να τις περικόψετε και να δημιουργήσετε μερικές ασπρόμαυρες προκειμένου να προσδώσετε μοναδικό στιλ σε επιλεγμένες σελίδες του άλμπουμ σας. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να πειραματιστεί ελεύθερα!
Διαχωρίστε τις φωτογραφίες σε φακέλους
Αφού επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες, συστήνεται να τις διαχωρίσετε στην επιφάνεια εργασίας σας ανάλογα με το μέγεθος που προορίζονται να εκτυπωθούν. Η ταξινόμηση των φωτογραφιών θα σας γλιτώσει από κόπο και χρόνο καθώς δεν θα χρειαστεί να διακόπτετε την εκτυπωτική εργασία για να αλλάζετε φωτογραφικό χαρτί σε κάθε διαφορετική εικόνα που είναι να εκτυπωθεί.
Εκτυπώστε τις εικόνες σε ομάδες σύμφωνα με το μέγεθος
Εκτυπώστε τις φωτογραφίες που αντιστοιχούν στο ίδιο μέγεθος φωτογραφικού χαρτιού μαζί. Μόλις ολοκληρώνεται η εκτύπωση των εικόνων που βρίσκονται σε ένα φάκελο, αλλάζετε το φωτογραφικό χαρτί στη συσκευή σας για να συνεχίσετε με τις υπόλοιπες που απαιτούν μικρότερο ή μεγαλύτερο φωτογραφικό χαρτί. Συνεχίστε την εκτύπωση ανά φάκελο φωτογραφιών και εξοικονομήστε χρόνο στην εκτυπωτική σας εργασία.
Προσοχή! Μην αγγίζετε τις εικόνες αμέσως μετά την εκτύπωση. Αφήστε τις μερικά λεπτά να «στεγνώσουν», χωρίς να ακουμπάτε την επιφάνειά τους με τα δάχτυλά σας για να μην προκαλέσετε σημάδια.
Επιλέξτε τη σειρά εμφάνισης των εικόνων για κάθε άλμπουμ
Πάρτε τις τυπωμένες φωτογραφίες και απλώστε τις σε μια επιφάνεια για να μπορείτε να τις βλέπετε όλες. Σχεδιάστε νοητά τη σειρά με την οποία θα ταίριαζαν να τις τοποθετήσετε σε κάθε άλμπουμ. Αναδείξτε τη δημιουργικότητά σας! Όσο τις βάζετε μέσα στα αναλογικά albums μην περιορίζετε τον εαυτό σας με στοιχίσεις και συμμετρίες. Εμπιστευτείτε το γούστο σας και δοκιμάστε να φτιάξετε συνθέσεις με τις φωτογραφίες στις σελίδες του κάθε άλμπουμ.
Καλή σας επιτυχία!