Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Στον Διονύσιο Σολωμό αφιερωμένη η εκδήλωση του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μεσολογγίου για την επέτειο της Εξόδου

Στον εθνικό μας ποιητή Διονύσιο Σολωμό είναι αφιερωμένη η εκδήλωση που διοργανώνει αύριο Τρίτη 28 Μαρτίου, στις 7:30 το βράδυ, στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο, ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Μεσολογγίου, σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του δήμου της πόλης.
«Το Μεσολόγγι το μικρό, χωρίς βοήθεια στέκει» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που διοργανώνεται στο πλαίσιο των επίσημων εκδηλώσεων του δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου για την 191η επέτειο της ηρωικής Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων.
Στην εκδήλωση η συγγραφέας Μαρία Δεληβοριά θα μιλήσει με θέμα: «Η υπονόμευση του αγώνα των πολιορκημένων, οι σύγχρονες μαρτυρίες και η κρίση του Δ. Σολωμού».
Μετά το τέλος της ομιλίας θα ακολουθήσει συναυλία με μελοποιημένα ποιήματα του Διονυσίου Σολωμού σε καλλιτεχνική επιμέλεια του μαέστρου, Σπύρου Χολέβα.



Η Μαρία Δεληβοριά σπούδασε ιστορία και αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και έκανε διδακτορικό στη βυζαντινή τέχνη στην École Pratique des Hautes Études. Οι εργασίες της, παράλληλα με την ενασχόλησή της με φροντιστηριακά μαθήματα, αφορούν την έρευνα γύρω από θέματα της νεοελληνικής λογοτεχνίας και της νεοελληνικής ιστορίας. Το βιβλίο της Διονυσίου Σολωμού « Η γυναίκα της Ζάκυθος », έχθρισσα θανάσιμη του έθνους. Ερμηνευτική δοκιμή τιμήθηκε με το Βραβείο Ιδρύματος Πέτρου Χάρη της Ακαδημίας Αθηνών, 2013.