Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Στη "φάκα" της αστυνομίας δυο "ποντικοί" που είχαν "ρημάξει" δεκάδες σπίτια στο Μεσολόγγι. Ο ένας προφυλακίστηκε

Στη «φάκα» των διωκτικών αρχών πιάστηκαν δυο «ποντικοί» που το τελευταίο διάστημα είχαν διαρρήξει, δεκάδες σπίτια στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου, με την αξία των κλοπιμαίων να υπολογίζεται  σε  χιλιάδες ευρώ.
Ήδη, ο ένας έχει πάρει το δρόμο για την φυλακή, καθώς με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέως και ανακρίτριας Μεσολογγίου κρίθηκε προφυλακιστέος, ενώ ο άλλος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί.
Πρόκειται, για έναν 34χρονο κάτοικο Μεσολογγίου και έναν 30χρονο κάτοικο Ευηνοχωρίου που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Μεσολογγίου σε διάστημα τριών ημερών και από την προανάκριση προέκυψε η συμμετοχή τους στη διάπραξη τουλάχιστον 15 κλοπών και διαρρήξεων, αφού έγινε ταυτοποίησή τους από δαχτυλικά αποτυπώματα. Σημειώνεται ότι οι δράστες δρούσαν ξεχωριστά.
Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί εάν οι συλληφθέντες συμμετείχαν και σε άλλες διαρρήξεις και κλοπές που έχουν καταγγελθεί στις διωκτικές αρχές.
Για τις συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ. εκδόθηκαν οι ακόλουθες ανακοινώσεις:



Για τον 34χρονο που προφυλακίστηκε:
«Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Κατοχή Μεσολογγίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, σε συνεργασία με τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, 34χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στην Κατοχή Μεσολογγίου, ο δράστης αποπειράθηκε να διαρρήξει ισόγεια μονοκατοικία, αλλά έγινε αντιληπτός και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.
Σε σωματική έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στον 34χρονο βρήκαν στη κατοχή του και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των 2.972 ευρώ και ένα τάμπλετ.
Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, προέκυψε ότι ο δράστης είχε διαπράξει τα τελευταία δυο χρόνια, τέσσερις ακόμα κλοπές σε οικίες στο Μεσολόγγι, στο Ευνηνοχώρι και στο Κάτω Πλατανίτη Ναυπακτίας, κατά τις οποίες είχε αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, καθώς και κοσμήματα, συνολικής αξίας 5.800 ευρώ.»
Για τον 30χρονο από το Ευηνοχώρι:
«Συνελήφθη, χθες (15-03-2017) το βράδυ, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 30 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.
Ειδικότερα, χθες τα ξημερώματα, ο δράστης αφαίρεσε από οικία 69χρονου ημεδαπού στο Ευηνοχώρι, τρία κυνηγετικά όπλα, ένα πορτοφόλι με σαράντα ευρώ, την ταυτότητά του, μια κάρτα ανάληψης μετρητών και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του παθόντα με το οποίο διέφυγε.
Για την διερεύνηση του περιστατικού, διενεργήθηκαν άμεσα αναζητήσεις από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του δράστη στο Μεσολόγγι και τη σύλληψη του.
Σε σωματική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί στον 30χρονο, βρήκαν και κατέσχεσαν, μεταξύ άλλων, διαρρηκτικά εργαλεία, επτά φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, δυο κινητά τηλέφωνα και δεκατρείς κάρτες SIM.
Στο πλαίσιο των ερευνών από τους αστυνομικούς βρέθηκε το αυτοκίνητο του 68χρονου ακινητοποιημένο, καθώς και τα τρία κυνηγετικά του όπλα, η ταυτότητά του και η κάρτα ανάληψης μετρητών, που του είχε αφαιρέσει ο δράστης, τα οποία και του παραδόθηκαν.
Από την έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, προέκυψε ότι, τους τελευταίους εννέα μήνες, ο δράστης είχε διαπράξει ακόμα εννέα κλοπές σε οικίες, καταστήματα, αλλά και αγροκτήματα στο Αιτωλικό, το Ευηνοχώρι, τη Κατοχή, το Νεοχώρι και το Μεσολόγγι.
Επισημαίνεται, ότι ο 30χρονος κατά τη τέλεση των κλοπών, είχε αφαιρέσει όπλα, οχήματα, γεωργικά μηχανήματα, ηλεκτρικές συσκευές, χρήματα, πετρέλαιο, ακόμα και τρόφιμα.
Μεγάλο μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκε από τους αστυνομικούς και αποδόθηκε στους παθόντες, ενώ η συνολική αξία των αντικειμένων που ο δράστης αφαίρεσε ξεπερνά τις 30.000 ευρώ.»