Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Στον πρόεδρο της Δημοκρατίας παρουσίασε ο Γ. Βαρεμένος την πρόταση για διαμόρφωση πολιτιστικής διαδρομής στα αρχαία θέατρα της Αιτωλοακαρνανίας

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Γιώργος Βαρεμένος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος και του έκανε γνωστό ότι θα παρευρεθεί στους εορτασμούς για την Έξοδο του Μεσολογγίου, στις 8 και 9 Απριλίου.
Κατά τη συνομιλία τους, ο Γιώργος Βαρεμένος υποστήριξε ότι «είναι πλέον αναγκαία η συσπείρωση γύρω από μεγάλους στόχους, έξω από τη μνημονιακή μιζέρια, γιατί στην Ελλάδα δεν ταιριάζει η εθνική μελαγχολία». Ανέπτυξε στον Πρόεδρο την εμπεριστατωμένη πρόταση για τη διαμόρφωση μιας πολιτιστικής διαδρομής στα αρχαία θέατρα της Αιτωλοακαρνανίας, σε συνδυασμό με άλλους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους του νομού, με το πολύμορφο φυσικό του περιβάλλον και την παρουσία του πλούσιου υδάτινου στοιχείου. 
Το σχέδιο αποσκοπεί σε μια ευρύτερη σύνδεση με την τοπική κοινωνία και την οικονομία της, και συνεργεί με άλλα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως η μετατροπή του πρώην Ξενία της Ναυπάκτου σε πολυχώρο εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας και πολιτισμού, που θα φιλοξενήσει, μεταξύ άλλων, την ψηφιακή αναπαράσταση της ιστορικής ναυμαχίας, κατά το επιτυχημένο προηγούμενο του Ναβαρίνου που ο κ. Παυλόπουλος γνωρίζει καλά ως ιδιαίτερη πατρίδα του.     

     
Όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε γνωστή την παρουσία του στους εορτασμούς του Μεσολογγίου, ο Γιώργος Βαρεμένος είπε ότι εκεί θα υπάρξει η δυνατότητα για μια πιο τεκμηριωμένη παρουσίαση του σχεδίου και του ζήτησε να το περιβάλει με το κύρος του αξιώματός του, καθώς δεν αφορά μια παρέμβαση απλώς τοπικού, και πολύ περισσότερο τοπικιστικού χαρακτήρα, αλλά έχει μια πολύ ευρύτερη, παραδειγματική αξία.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης και αναφερόμενος στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής παρατήρησε ότι «στις σχέσεις της με την Τουρκία η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από την Ελλάδα, ούτε η κοινοτική αλληλεγγύη μπορεί να είναι επιλεκτική». 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπενθύμισε πρόσφατη ομιλία του, στην εκδήλωση για την 20η επέτειο από την ίδρυση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του London School of Economics, όπου τεκμηρίωσε την άποψη ότι η αλληλεγγύη αποτελεί νομική δέσμευση στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.