Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Παρουσία της Λυδίας Κονιόρδου η παρέλαση για την 25η Μαρτίου στο Μεσολόγγι (Video)

 

 

Κορυφώθηκαν το μεσημέρι στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου οι εκδηλώσεις του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου.

Μετά τη επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, ακολούθησε η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στον Κήπο των Ηρώων και η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση. (Δείτε εδώ το φωτορεπορτάζ από το onairnews.gr)

Την κυρία Υπουργό, καλωσόρισε ακολούθως στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, παραδίδοντας ταυτόχρονα υπόμνημα με θέματα αρμοδιότητας που αφορούν τόσο την Ιερή Πόλη όσο και το Δήμο ευρύτερα. Όπως είπε, η πολιτισμική ταυτότητα της περιοχής έχει διαμορφωθεί μέσα στο πέρασμα των αιώνων από την προϊστορική εποχή έως τους νεώτερους χρόνους, αφήνοντας πίσω της πολύτιμα μνημεία πολιτισμού.

Οι αρχαιολογικοί χώροι, τα αρχαία θέατρα Καλυδώνας, Πλευρώνας και Οινιάδων, ο Κήπος των Ηρώων με το Τείχος και το Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών Μουσείο Βάσως Κατράκη στο Αιτωλικό, αποτελούν σημεία αυτού του πολιτισμού, για τα οποία – όπως επεσήμανε ο Ν. Καραπάνος- θα πρέπει να συνεργασθούν Δήμος και συναρμόδιοι φορείς της πολιτείας, προκειμένου αφενός να υπάρξει μέριμνα συντήρησής τους, αφετέρου να αναδειχθούν σύμφωνα με τη σημασία και την αξία που διατηρούν.

Ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, ευχαρίστησε την κυρία Υπουργό Πολιτισμού για την πρόσφατη υπογραφή του χαρακτηρισμού του Παλαιού Νοσοκομείου ως μνημείο ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής σημασίας, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για την άψογη συνεργασία μεταξύ Δήμου και υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού.

Απαντώντας η κυρία Κονιόρδου ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή, ενώ αναφέρθηκε στην πολιτισμική παρακαταθήκη της περιοχής, δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση τόσο στους αρχαιολογικούς χώρους όσο και στο ιστορικό γεγονός της Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων.

Απόψε το βράδυ, η υπουργός Πολιτισμού θα παρευρεθεί στο Κέντρο – Λόγου και Τέχνης «Διέξοδος», απ όπου ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου θα κηρύξει την έναρξη των Εορτών Εξόδου.