Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Πολλά τα περιστατικά θανάτωσης αδέσποτων σκύλων από φόλες στο Μεσολόγγι.

Πολλά είναι τις τελευταίες ημέρες τα περιστατικά δηλητηρίασης αδέσποτων σκύλων στο Μεσολόγγι, από άγνωστους δράστες που σε διάφορα σημεία της πόλης ρίχνουν "φόλες". Τουλάχιστον πέντε σκυλιά δεν άντεξαν στο δηλητήριο, ενώ σε άλλα τους παρασχέθηκε κτηνιατρική φροντίδα και απέφυγαν το "μοιραίο".

Για το ζήτημα έχει υπάρξει παρέμβαση των διωκτικών αρχών που έχουν σχηματίσει δικογραφίες κατά αγνώστων σε πρώτη φάση και διενεργούν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, "φόλες" ρίχνονται, στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Κένεντυ, του λιμανιού και του ΕΠΑΛ.

Για το ζήτημα που έχει προκύψει, ο αντιδήμαρχος Σπ. Καρβέλης σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου καταδικάζει κάθε συμπεριφορά θανάτωσης αδέσποτων ζώων από αγνώστους με χρήση τοξικών ουσιών.

Η ενέργεια προκαλεί αποτροπιασμό στην τοπική κοινωνία, καθώς αποτελεί πράξη βαρβαρότητας, έλλειψης παιδείας και πολιτισμού.

Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου συνεχίζοντας τις δράσεις για την αντιμετώπιση του σοβαρού ζητήματος στην περιοχή, άμεσα ξεκινά το έργο της διαμόρφωσης ειδικού χώρου για την φιλοξενία και την ασφάλεια των αδέσποτων ζώων.

Σε αυτή την προσπάθεια, είναι απαραίτητη η συνδρομή και συνεργασία τόσο των φιλοζωικών οργανώσεων στην περιοχή, όσο και των πολιτών. Είναι θέμα που αφορά την ποιότητα ζωής όλων».