Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Με συλλήψεις για σωρεία αδικημάτων το αστυνομικό δελτίο της ημέρας στη Δυτική Ελλάδα (11/5/2017)

 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ
της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης
ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
της Πέμπτης 11 Μαΐου 2017

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Συνελήφθη 40χρονος στο Αίγιο για κλοπή μηχανήματος έργου  - Ο δράστης μαζί με δυο συνεργούς του που αναζητούνται αφαίρεσαν εκσκαφέα από εργοτάξιο
Συνελήφθη, σήμερα (11-5-2017) νωρίς το πρωί στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, ένας 40χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.
Ειδικότερα, ο δράστης ενεργώντας από κοινού με δυο ακόμα συνεργούς του που αναζητούνται, μετέβησαν σε εργοτάξιο στο Αίγιο, όπου αφού έθεσαν σε λειτουργία ένα μηχάνημα έργων(εκσκαφέα) στη συνέχεια το φόρτωσαν σε ιδιωτικής χρήσεως φορτηγό αυτοκίνητο και επιχείρησαν να διαφύγουν.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου οι οποίοι ακινητοποίησαν το φορτηγό και συνέλαβαν τον 40χρονο που το οδηγούσε, ενώ κατέσχεσαν το μηχάνημα έργων το οποίο θα αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες είχαν διαπράξει τους τελευταίους δυο μήνες σε περιοχές της Αττικής, ακόμη τρεις κλοπές μηχανημάτων έργων.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου. 

Συνελήφθη 63χρονος φυγόποινος που είχε καταδικαστεί για κατ΄επάγελμα προώθηση μεταναστών στο εξωτερικό - Στον  δράστη είχε επιβληθεί κάθειρξης δέκα ετών και χρηματική ποινή 76.000 ευρώ - Ο 63χρονος παρέσυρε με αυτοκίνητο και τραυμάτισε αστυνομικό για να αποφύγει τη σύλληψη



Συνελήφθη, χθες (10-5-2017) το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 63χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για υπόθεση διακίνησης μεταναστών. 
Επιπλέον, σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για αντίσταση, πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράνομη οπλοκατοχή. 
Ειδικότερα, ο δράστης είχε καταδικαστεί με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Κέρκυρας, σε ποινή φυλάκισης δέκα ετών και χρηματική ποινή 76.00 ευρώ για κατ΄επάγγελμα προώθηση μη νόμιμων μεταναστών στο εξωτερικό.
Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών εντόπισαν τον  63χρονο να οδηγεί αυτοκίνητο και όταν επιχείρησαν να τον ακινητοποιήσουν, ο δράστης δε συμμορφώθηκε στις υποδείξεις τους, ενώ προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη παρέσυρε και τραυμάτισε έναν από τους αστυνομικούς.
Ο δράστης συνελήφθη μετά από πεζή καταδίωξη από αστυνομικό της ίδιας Υπηρεσίας, στον οποίο επίσης προέβαλε σθεναρή αντίσταση.
Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 63χρονος βρήκαν και κατέσχεσαν ένα μαχαίρι.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Συνελήφθησαν δύο διακινητές λαθραίων τσιγάρων και καπνού στην Πάτρα - Εντοπίστηκαν δύο διαμερίσματα στα οποία οι διακινητές απέκρυπταν και αποθήκευαν τα λαθραία καπνικά προϊόντα - Οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν (19.000) περίπου πακέτα τσιγάρων και (2.000) συσκευασίες με καπνό  - Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι από την διακίνηση των λαθραίων καπνικών προϊόντων ξεπερνούν τις (85.000) ευρώ
Συνελήφθησαν, προχθες (9-5-2017) αργά το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών και  της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, δυο αλλοδαποί, υπήκοοι Αφγανιστάν, ηλικίας 28 και 37 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την πάταξη της διακίνησης λαθραίων καπνικών προϊόντων, οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας,  συνέλαβαν επ΄ αυτοφώρω τους δύο δράστες, τη στιγμή που φόρτωναν σε δύο αυτοκίνητα (180) πακέτα λαθραίων τσιγάρων και (603) συσκευασίες με λαθραίο καπνό, συνολικού βάρους (30) κιλών και (150) γραμμαρίων. 
Στο πλαίσιο της προανάκρισης, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και της Ο.Π.Κ.Ε., εντόπισαν δύο διαμερίσματα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες ως αποθηκευτικό χώρο και σε έρευνα που πραγματοποίησαν στο εσωτερικό τους βρήκαν και κατέσχεσαν ακόμη (18.638) πακέτα λαθραίων τσιγάρων και (1.310) συσκευασίες λαθραίου καπνού, συνολικού βάρους (65) κιλών και (500) γραμμαρίων.
Συνολικά κατασχέθηκαν (18.818) πακέτα λαθραίων τσιγάρων και (1.913) συσκευασίες με λαθραίο καπνό, συνολικού βάρους (95) κιλών και (650) γραμμαρίων
Τα λαθραία καπνικά προϊόντα θα παραδοθούν στο Τελωνείο Πατρών, το οποίο υπολόγισε ότι η συνολική αξία των διαφυγόντων δασμών και φόρων από την διακίνηση τους, ανέρχεται στις (85.991,82) ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ τα αυτοκίνητα τους κατασχέθηκαν ως μέσα μεταφοράς των λαθραίων καπνικών προϊόντων.
Την προανάκριση ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Συνελήφθη 22χρονος ημεδαπός που λήστεψε ηλικιωμένο  στην Άβυθο Αιγίου - Για την ίδια υπόθεση αναζητείται και ο 25χρονος αδελφός του - Πρόκειται για άτομα που έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για υποθέσεις ένοπλης ληστείας, ληστειών και κλοπών
Συνελήφθη, χθες (10-5-2017) νωρίς το πρωί στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, ένας 22χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία και κλοπή.
Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν και τον 25χρονο αδελφό του δράστη και έναν ακόμη συνεργό τους, οι οποίοι αναζητούνται.
Η σύλληψη του δράστη και η ταυτοποίηση των στοιχείων του συνεργού του είναι αποτέλεσμα μεθοδικών και εμπεριστατωμένων ερευνών των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου.
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, προχθές (9-5-2017) αργά το βράδυ, ο 22χρονος ενεργώντας από κοινού με τον 25χρονο και ένα ακόμα άγνωστο δράστη, ο οποίος αναζητείται, μετέβησαν με αυτοκίνητο στην Άβυθο Αιγίου, όπου εισήλθαν σε οικία 67χρονου ημεδαπού, στον οποίο άσκησαν σωματική βία και του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και δυο χρυσές αλυσίδες.
Για τη διερεύνηση του περιστατικού, κινητοποιήθηκαν άμεσα οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, οι οποίοι εντόπισαν, λίγη ώρα μετά την ληστεία, στο πλαίσιο ενδελεχών ερευνών και συστηματικών αναζητήσεων, τον 22χρονο και τον συνέλαβαν.
Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου προέκυψε ότι οι ίδιοι δράστες πριν από λίγες ημέρες, είχαν διαρρήξει την οικία του 67χρονου, από την οποία είχαν αφαιρέσει :

•             Κοσμήματα συνολικής αξίας (24.000) ευρώ,
•             (700) ευρώ,
•             (600) δολλάρια Η.Π.Α. και
•             Τρία ζευγάρια γυαλιά

Σημειώνεται ότι τα δύο αδέλφια έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για τις κατά περίπτωση υποθέσεις ένοπλης ληστείας, ληστειών, κλοπών και ναρκωτικών.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου, ενώ κατασχέθηκε το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες ως μέσο τέλεσης των εγκληματικών τους πράξεων.
Την προανάκριση και τις έρευνες ενεργούν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για παράβαση της Νομοθεσίας περί Ζωοκλοπής
               
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι από 24/4/2017 έως 9/5/2017 αφαίρεσαν από μη περιφραγμένο οικόπεδο στην Πάτρα δυο χειροποίητα κυψελίδια και ένα μελίσσι, αξίας 350 ευρώ.  
Σύλληψη  δυο  αλλοδαπών για παράβαση της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα
               
Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα στην Πάτρα, από  αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ  της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας δυο αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 34 και 16 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 240 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και το χρηματικό ποσό των 156 ευρώ, ενώ το όχημα κατασχέθηκε ως μέσο διακίνησης λαθραίων τσιγάρων.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

               
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στο 41ο χιλιόμετρο της Νέας Εθνικής Οδού Πατρών – Πύργου στη Νέα Μανωλάδα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, ένας  21χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, ενώ επέβαινε σε όχημα ως συνοδηγός, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο με μίγμα καπνού κάνναβης.  


Σύλληψη ημεδαπής με καταδικαστική απόφαση
               
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, μια 45χρονη ημεδαπή, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που της διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πατρών, σύμφωνα με την οποία της είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τριών μηνών, για συκοφαντική δυσφήμηση από κοινού.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή
               
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 16χρονος ημεδαπός, διότι ενεργώντας από κοινού με ακόμα ένα συνεργό του, διέρρηξαν αυτοκίνητο ημεδαπού και αφαίρεσαν ένα τσαντάκι, το οποίο περιείχε έγγραφα.

Σύλληψη ημεδαπού για ένταλμα           
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 20χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή  Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.



ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Συλλήψεις δυο ημεδαπών για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, του νόμου περί όπλων και περί ραδιοσυχνοτήτων
               
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί στο Ευηνοχώρι και το Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, δυο 27χρονοι ημεδαποί (άνδρας – γυναίκα), διότι σε έρευνες που ενήργησαν οι αστυνομικοί στις οικίες τους,  παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρήκαν και κατέσχεσαν 105 γραμμάρια λαθραίο καπνό, ένα σουγιά, ένα πομποδέκτη, ένα κυνηγετικό όπλο και ένα μαχαίρι.