Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Στη Βόνιτσα συνεδριάζει μεθαύριο το Περιφερειακό Συμβούλιο


Η ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στο εθνικό δίκτυο του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, καθώς και σημαντικά έργα για την ενίσχυση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας στην περιοχή αυτή, αποτελούν τα θέματα συζήτησης που βρίσκονται μεταξύ άλλων, στην ημερήσια διάταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, που θα διεξαχθεί μεθαύριο Παρασκευή, στην πόλη της Βόνιτσας.
Πρόκειται για σημαντικά έργα, όπως η συντήρηση της Εθνικής Οδού στα τμήματα Αμφιλοχίας – Βόνιτσας – Λευκάδας και Βόνιτσας – Άκτιο και Άγιος Νικόλαος – Άκτιο, που χρηματοδοτείται με 4 εκατ. ευρώ, από τα 35,5 εκατ. που κατάφερε επιπλέον, να δεσμεύσει η Περιφέρεια από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.Παράλληλα, θα γίνει εκτενής αναφορά στα έργα που υλοποιήθηκαν στην περιοχή τόσο κατά το προηγούμενο ΠΕΠ 2007-2013, αλλά και σε αυτά που προγραμματίζονται με το ΠΕΠ 2014-2020, όπως η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου και της παραλιακής ζώνης της Βόνιτσας, η δημιουργία πολιτιστικού κέντρου, η βελτίωση Ύδρευσης Παλαίρου – Πογωνιάς – Στενού και η δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και του Κέντρου Κοινότητας.
«Ήδη η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υλοποιεί, αυτή την περίοδο, εργολαβία ύψους 2.800.000 ευρώ για τη συντήρηση του δρόμου Αμφιλοχία – Βόνιτσα – Λευκάδα. Μετά από τις συντονισμένες προσπάθειες, την άρτια τεχνική προετοιμασία και ένα ρεαλιστικό σχέδιο, κατορθώσαμε να εξασφαλίσουμε από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης το επιπλέον ποσό των 35,5 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 4 εκατ. ευρώ θα δοθούν στην περιοχή, αφού έχουν ήδη καταγραφεί και οι επιπλέον ανάγκες του εθνικού οδικού δικτύου» σημειώνει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Η 9η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Μαΐου και ώρα 11 το πρωί π.μ. στη Βόνιτσα Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, στην αίθουσα του ξενοδοχείου «SOZOS INN HOTEL» (2ο χλμ. Ε.Ο. Βόνιτσας-Λευκάδας).