Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας έρχεται στο Μεσολόγγι!

Το βραβευμένο φεστιβάλ Δράμας ταινιών μικρού μήκους ταξιδεύει στο Μεσολόγγι. Σας περιμένει την Παρασκευή 19/05/2017 στον υπαίθριο χώρο έξω από το Βυρώνειο (στην δυτική περιμετρική οδό) στις 20:30.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα ταινιών μικρού μήκους

Γενέθλια – 13’. Σενάριο – σκηνοθεσία : Δημήτρης Κατσιμίρης

Ο Μάριος, ένας νεαρός με εγκεφαλική παράλυση, περιμένει, μαζί με τη μητέρα του, στο σπίτι τους, τον θείο του να έρθει να γιορτάσουν όλοι μαζί τα 22α γενέθλιά του. Ο ερχομός του θείου του, όμως, με τη νέα του φίλη, θα αναστατώσει την οικογένεια και θα δημιουργήσει μία αποπνικτική ατμόσφαιρα στο χώρο.

Το νανούρισμα της Μαρίας – 19’. Σενάριο – σκηνοθεσία : Ντίνος Παναγόκος

Η γυναίκα είναι η γη. Το παιδί είναι το δέντρο. Ο πατέρας, ο σπόρος και ο γεωργός. Η απώλεια ενός αγέννητου παιδιού για ένα ζευγάρι σηματοδοτεί το χάσμα. Η ελπίδα πεθαίνει. Ο νέος κόσμος δεν μπορεί να δημιουργηθεί. Η ευτυχία δεν είναι επιλογή. Δεν είναι όμως και σύμπτωση. Ο άνθρωπος γυμνός και μόνος δίπλα στη φύση .Η μόνη λύτρωση: η αγάπη ενός άντρα για μια γυναίκα.

Αλεπού – 28’. Σενάριο – σκηνοθεσία : Ζακλίν Λέντζου

Αθήνα, καλοκαίρι. Μετά από καβγά με τη μάνα του, ο Στέφανος, ένας ατίθασος έφηβος, μένει μόνος στο σπίτι με τα αδέρφια του και το άρρωστο σκυλί τους, τη Λούση. Κανείς τους δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμη ότι πρόκειται για την τελευταία ανάλαφρη μέρα της ζωής τους. Ήδη όλα έχουν αλλάξει.

Αντίδοτον – 12’. Σενάριο – σκηνοθεσία : Μιχάλης Χαπέσιης

Ένας απλός άνθρωπος, επιστρέφοντας στο αυτοκίνητό του μετά τη δουλειά, βρίσκει ένα πορτοφόλι στο πεζοδρόμιο. Στην προσπάθειά του να το επιστρέψει, εμπλέκεται σε ατέρμονες περιπέτειες...

Κύβος – 24’. Σενάριο – σκηνοθεσία : Αλέξανδρος Σκούρας

Ο Μάκης, ένας άεργος 35άρης, δεν έχει να επιδείξει κάτι αξιόλογο, πέρα από την εξωπραγματική ταχύτητα που λύνει τον κύβο του Ρούμπικ. Μαζί με την αδερφή του και τη μητέρα του, μαζεύονται στο πατρικό σπίτι για να υποδεχτούν το μικρότερο αδερφό και αγαπημένο της μητέρας, που επιστρέφει από το εξωτερικό.

Η Αλίκη στο καφέ – 18’. Σενάριο : Δημήτρης Νάκος, Γιώργος Ίκαρος Μπαμπασάκης. Σκηνοθεσία : Δημήτρης Νάκος

Η Αλίκη πίνει καφέ και διαβάζει. Ο Βασίλης θέλει να τη συναντήσει το βράδυ. Η Κατερίνα περιμένει το Βασίλη τα βράδια. Ο Βασίλης θέλει να ξεφύγει από όλα.