Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Πρωτοβουλία των Saltsinistas για το δασάκι στο λιμάνι του Μεσολογγίου

Κατά την διάρκεια των τελευταίων χρόνων είναι φανερό πως η επισκεψιμότητα στο λιμάνι του Μεσολογγίου έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό λόγω της λειτουργίας νέων καφετεριών, εστιατορίων και αναψυκτήριων.

Η αύξηση αυτή, ωστόσο, δεν έχει επιφέρει τις αναμενόμενες θετικές αλλαγές και παρεμβάσεις στον δημόσιο χώρο του λιμανιού.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το δασάκι που βρίσκεται πίσω από το θεατράκι και πολύ κοντά στα μαγαζιά. Το δασάκι έχει παραμεληθεί και ερειπωθεί με αποτέλεσμα ελάχιστοι πολίτες να το επισκέπτονται.

Πρόκειται για έναν δημόσιο χώρο ύψιστης σημασίας, σε ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο σημείο της πόλης δίπλα από την λιμνοθάλασσα, κάτω από την σκίαση των δέντρων και με θεά το λιμάνι και την μαρίνα.

Η αξιοποίηση και αναβάθμιση του συγκεκριμένου σημείου μπορεί να μετατρέψει το δασάκι σε έναν ζωντανό, φιλόξενο και ελκυστικό δημόσιο χώρο που θα αποτελέσει πόλο έλξης και σημείο συνάντησης μικρών και μεγάλων.

Με τις παραπάνω σκέψεις η ομάδα Saltsinistas που δραστηριοποιείται στο Μεσολόγγι απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες της περιοχής να συμπληρώσουν την φόρμα (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ) ώστε να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ιδέες, τόσο για τις παρεμβάσεις που θεωρούνται σημαντικές να γίνουν στο Δασάκι, όσο και ιδέες για εκδηλώσεις που θα του δώσουν ζωή.