Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Το αστυνομικό δελτίο της ημέρας στη Δυτική Ελλάδα (19/5/2017)

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης

ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

της Παρασκευής 19 Μαΐου 2017

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, προχθές το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, 43χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης επτά μηνών, για μη έγκαιρη καταβολή εργοδοτικών και εργατικών εισφορών Ι.Κ.Α. .

Σύλληψη ημεδαπής για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, 76χρονη ημεδαπή, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που της διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας, σύμφωνα με την οποία της είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών, για αυτοδικία και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη για κλοπή

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστου δράστη, ο οποίος την 11-5-2017 το πρωί εισήλθε σε Γυμνάσιο στην Πάτρα κατά τις ώρες διαλειμμάτων και αφαίρεσε από τσάντα 13χρονου μαθητή ένα κινητό τηλέφωνο, αξίας 260 ευρώ.

Σύλληψη ημεδαπής για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, την 16-5-2017 το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, 43χρονη ημεδαπή, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που της διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας, σύμφωνα με την οποία της είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης δέκα μηνών, για απάτη σε βάρος του Δημοσίου και ψευδή υπεύθυνη δήλωση.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστης δράστιδος για απάτη

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος άγνωστης δράστιδος, η οποία μέσω του διαδικτύου προσποιούμενη την ιδιοκτήτριας διαμερίσματος στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας απέσπασε από 23χρονη ημεδαπή το χρηματικό ποσό των (4.425) ευρώ, ως εγγύηση για την σύναψη συμβολαίου μίσθωσης. Η δράστιδα διέκοψε διαδικτυακή επικοινωνία με την παθούσα όταν της ζήτησε ακόμη (1.200) ευρώ και η τελευταία δεν της τα κατέβαλε.

Σύλληψη ενός ημεδαπού για κλοπή

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας 29χρονος ημεδαπός και μια 16χρονη ημεδαπή, διότι ενεργώντας από κοινού, με ακόμα μια άγνωστη δράστιδα που αναζητείται, προσέγγισαν 75χρονο ημεδαπό και με τη μέθοδο της απασχόλησης, του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (130) ευρώ.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για κλοπή

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι από 4-5-2017 έως 7-5-2017 αφαίρεσαν καλώδια ιστών οδοφωτισμού συνολικού μήκους (1.070) μέτρων στα Σελιανίτικα και στη Ροδοδάφνη.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα στην Καθολική Γαστούνης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γαστούνης 26χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Σύλληψη τριών ημεδαπών για κλοπή, εξύβριση, απειλή, απλές σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία

Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα στο Πράσινο Πύργου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, τρεις ημεδαποί άνδρες ηλικίας 47, 49 και 69 ετών, διότι προχθές το μεσημέρι ο 47χρονος αφαίρεσε από αποθήκη ηλικιωμένης ημεδαπής, που ήταν συγγενής του χαλκοσωλήνες και ένα καζάνι συνολικής αξίας 300 ευρώ.

Ο 47χρονος κατά την κλοπή έγινε αντιληπτός από την παθούσα και τράπηκε σε φυγή, ενώ επέστρεψε λίγη ώρα αργότερα με τον 49χρονο και τον 69χρονο που είναι επίσης συγγενείς της και της προκάλεσαν σωματικές βλάβες, την εξύβρισαν και την απείλησαν.

Η ηλικιωμένη μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, ενώ οι δράστες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγρινίου σχηματίστηκε δικογραφία για φθορά σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος χθες τα ξημερώματα, στο Αγρίνιο, προκάλεσε φθορές σε δυο παράθυρα αίθουσας διδασκαλίας Δημοτικού Σχολείου, ρίχνοντας πέτρες.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για παράνομη οπλοκατοχή

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο Παναιτώλιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων, με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, 47χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που έγινε στο αυτοκίνητό του βρέθηκε και κατασχέθηκε επιμελώς κρυμμένο στο πορτ παγκάζ, ένα μαχαίρι.