Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Π. Παπαδόπουλος: "Καραμπινάτη παρανομία μίσθωσης ακινήτου στο Λιμάνι Μεσολογγίου σχεδόν δύο (2) χρόνια τώρα!"


Σειρά ερωτημάτων, θέτει με γραπτή του δήλωση, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Η Κοινωνία Μπροστά», Παναγιώτης Παπαδόπουλος, σχετικά με τις ενέργειες του Λιμενικού Ταμείου Μεσολογγίου σε βάρος του υπερθεματιστή σε δημοπρασία που διενεργήθηκε το 2015 για ενοικίαση οικοπέδου στη χερσαία ζώνη του λιμανιού, χωρίς όμως να εκτελεστεί  έργο, παρά το γεγονός ότι υπογράφτηκε σύμβαση.
Στη δήλωσή του ο κ. Παπαδόπουλος σημειώνει:
«Οι κήρυκες και θεματοφύλακες της νομιμότητας καθημερινά αποκαλύπτονται. Σειρά έχει νέα καραμπινάτη παρανομία που είναι σε εξέλιξη σχεδόν δύο χρόνια και αφορά δημοπρασία και σύμβαση μίσθωσης για αναψυκτήριο στη λιμενική ζώνη.Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο – μετά από σχετική δημοπρασία – υπέγραψε σύμβαση μίσθωσης στις 10-7-2015 για κατασκευή αναψυκτήριου σε έκταση 1.453,78 τ.μ. για δώδεκα (12) χρόνια και ετήσιο μίσθωμα 8.040 ευρώ με την ανάδοχο. Η έκταση αποτελεί το μισό του χώρου που έχει ήδη εκμισθωθεί σε άλλον ιδιώτη, στην περιοχή που παλαιότερα φιλοξενούνταν πολεμικό υλικό, δηλαδή πλησίον του Λιμεναρχείου και του Τελωνείου.
Από τότε, 10-7-2015, μέχρι σήμερα – όπως στη σχετική 28/2017 απόφαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου αναφέρεται – ούτε τεχνικός φάκελος κατατέθηκε (εντός μηνός, άρθρο «11» της σύμβασης), ούτε εγγυητική επιστολή τράπεζας (εντός τριμήνου, άρθρο «7» της σύμβασης)!!!
Η παρανομία και η ανοχή ΟΛΩΝ των εμπλεκομένων, ακόμα και αυτών που επικύρωσαν την εν λόγω διαδικασία, είναι καραμπινάτη και γι’ αυτό με το φόβο των Ιουδαίων – μιας και αποκαλύπτονται καθημερινά τα καμώματά τους – το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο με την υπ’ αριθ. 28/2017, μετά από σχετική γνωμοδότηση, κατήγγειλε τη σύμβαση (ποια σύμβαση άραγε;) με τον ιδιώτη!
Αμείλικτα τα ερωτήματα:
1.        Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο γιατί υπέγραψε σύμβαση χωρίς να υπάρχει τεχνική έκθεση;
2.        Που ακούστηκε να συμμετέχει κάποιος σε δημοπρασία και να παίρνει το έργο χωρίς εγγυητική επιστολή τράπεζας;
3.        Ποια επιτροπή παρέλαβε δικαιολογητικά συμμετοχής και τι συγκεκριμένα εξέτασε;
4.        Γιατί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση επικύρωσε την εν λόγω διαδικασία; Εξετάστηκε επί της ουσίας ενδελεχώς ο υποβληθείς φάκελος;
5.        Απώλεσε έσοδα το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και εκ του γεγονότος ότι μέχρι σήμερα δεν εκτελέστηκε το έργο, αφ’ ενός, και αφ’ ετέρου δεν είχε καταγγελθεί η σύμβαση στο χρόνο που έπρεπε;
Ό,τι κι αν πει κανείς είναι λίγο. Το αφήνουμε στην κρίση των συμπολιτών μας, αν και πλέον αυτοί έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους…»