Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Με ναρκωτικά στο Αιτωλικό το αστυνομικό δελτίο της ημέρας στη Δυτική Ελλάδα (12/5/2017)

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης

ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

της Παρασκευής 12 Μαΐου 2017

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Συνελήφθη 51χρονος διακινητής ναρκωτικών στο Αιτωλικό - Κατασχέθηκαν περισσότερα από (380) γραμμάρια κάνναβης, δύο ζυγαριές και συσκευασίες για διαμοιρασμό των ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες (11-05-2017) το μεσημέρι, στο Αιτωλικό, στο πλαίσιο στοχευμένης αστυνομικής έρευνας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 51χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου εντόπισαν τον δράστη να κινείται πεζός και σε έλεγχο που του πραγματοποίησαν βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των (140) ευρώ.

Σε έρευνες, που ακολούθησαν παρουσία δικαστικού λειτουργού σε δύο οικίες και αποθήκη του 51χρονου, βρήκαν και κατέσχεσαν συνολικά :

 

➢ (381) γραμμάρια κάνναβης,

➢ δύο ζυγαριές,

➢ έντεκα κενές διαφανείς συσκευασίες, που χρησιμοποιούνται για τον διαμοιρασμό των ναρκωτικών,

➢ πληθώρα νάιλον συσκευασιών( σακούλες).

 

Σημειώνεται, ότι υπολείμματα κάνναβης βρέθηκαν μέσα σε πλαστικό βαρέλι, ταξιδιωτικό σάκο, σακίδιο πλάτης και σε γυάλινο βάζο.

 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη μίας αλλοδαπής που αναζητούνταν με ένταλμα σύλληψης

Συνελήφθη, προχθές το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, μια 24χρονη υπήκοος Αφγανιστάν, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που της διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε σε βάρος της Ένταλμα Σύλληψης του Β΄ Ανακριτή Πατρών, για υπόθεση παράνομης διακίνησης αλλοδαπών.

Σύλληψη ημεδαπού για απόπειρα κλοπής

Συνελήφθη, χθες τα ξημερώματα στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 16χρονος ημεδαπός, ο οποίος αποπειράθηκε να αφαιρέσει ένα σταθμευμένο ποδήλατο.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστου δράστη για απάτη και κλοπή

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος χθες το πρωί στην Πάτρα, απέσπασε από ηλικιωμένη, που βρίσκονταν εξωτερικά της οικίας της, το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ για δήθεν επιστροφή χρημάτων της κόρης της από την εφορία. Επιπλέον ο δράστης εισήλθε στην οικία της παθούσας και αφαίρεσε ακόμη πέντε χρυσές λίρες και (400) δολάρια Η.Π.Α.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 23χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία χάρτινη συσκευασία, η οποία περιείχε ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους επτά γραμμαρίων.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος δύο αγνώστων δραστών για απόπειρα απάτης

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες το πρωί, προσέγγισαν με αυτοκίνητο μια ηλικιωμένη που κινούνταν πεζή, στην οποία παρουσιάστηκαν ως φοροτεχνικοί του υιού της και αποπειράθηκαν να της αφαιρέσουν (400) ευρώ με το πρόσχημα ότι θα λάμβανε επιστροφή φόρου (6.000) ευρώ. Η παθούσα δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς των απατεώνων και δεν τους παρέδωσε το χρηματικό ποσό.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών για έκθεση και παραμέληση αποτροπής από επαιτεία

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών ηλικίας από 33 έως 35 ετών, οι οποίοι είχαν εκθέσει σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των τεσσάρων ανήλικων τέκνων τους τα οποία περπατούσαν ανάμεσα σε αυτοκίνητα στο Κατάκολο και επαιτούσαν.

Σύλληψη ημεδαπού για παράνομη οπλοκατοχή

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Μυρτιά Ηλείας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 19χρονος ημεδαπός, ο οποίος πυροβόλησε με αεροβόλο όπλων εναντίον δύο ατόμων. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αεροβόλο όπλο, ένα πλαστικό πιστόλι και (41) φυσίγγια.

Συλλήψεις δύο ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθησαν, σε ξεχωριστές περιπτώσεις, χθες το βράδυ, στη Νέα Μανωλάδα και στη Βάρδα Ηλείας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, δύο ημεδαποί ηλικίας 32 και 28 ετών, διότι σε αστυνομικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν στους ίδιους και σε οχήματα που οδηγούσαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με μικροποσότητες κάνναβης.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη τριών ημεδαπών για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί στη Βόνιτσα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας τρείς ημεδαποί ηλικίας από 21 έως 28 ετών, διότι είχαν συνδέσει παράνομα τις οικίες τους στο δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ και υπέκλεπταν ηλεκτρική ενέργεια.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για απάτη

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστων δραστών, ενός άνδρα και μιας γυναίκας, οι οποίοι χθες το μεσημέρι στο Αγρίνιο, προσποιούμενοι τους εφοριακούς, απέσπασαν από ηλικιωμένη, το χρηματικό ποσό των 270 ευρώ και δύο χρυσά δαχτυλίδια.

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, χθες το πρωί στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 72χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (8) ετών και χρηματική ποινή (3.700) ευρώ για απάτη και παράβαση της νομοθεσίας που αφορά τις επιταγές.