Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Ο Παυσανίας Παπαγεωργίου για τις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ (Audio)


Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε το Σάββατο 20 Μαΐου ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Παυσανίας Παπαγεωργίου στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha989 και στο δημοσιογράφο Κώστα Χαρδαβέλλα.
Όπως θα μπορέσετε να ακούσετε στο ηχογραφημένο απόσπασμα της συνέντευξης ο κ. Παπαγεωργίου αναφέρθηκε στις προωθούμενες αλλαγές για την είσοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση χωρίς όμως να προσδιορίσει αυτές τις αλλαγές και κυρίως χωρίς να περιγράψει το τρόπο που θα εγγυηθεί το αδιάβλητο της διαδικασίας.


«Προωθούμε εξορθολογιστικές αλλαγές στις πανελλήνιες εξετάσεις» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας. «Βάζουμε νέο πλαίσιο για όσους μαθητές προέρχονται από τα Επαγγελματικά Λύκεια και προωθούμε την ομαλή μετάβαση από την Γ’ Λυκείου στα πανεπιστήμια. Οι μεταρρυθμίσεις και ο σχεδιασμός εκτείνονται σε βάθος τριετίας και σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα καλύτερο Λύκειο», είπε χαρακτηριστικά.
«Η πολιτική αυτή, σ’ ό,τι αφορά το κομμάτι της Γ/βάθμιας, των πανελληνίων εξετάσεων, της Γ’ Λυκείου και της εισόδου στα ΑΕΙ, είναι μια πολιτική που και στο παρελθόν έχει τονιστεί ότι πρέπει να αλλάξει. Ωστόσο ποτέ δεν προωθήθηκε από κάποια προηγούμενη κυβέρνηση. Εμείς ολοκληρώνουμε μια πολιτική εκπαίδευσης που θεωρείτο ανάγκη από μια τεράστια μερίδα της κοινωνίας», υπογράμμισε.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο Παυσανίας Παπαγεωργίου απάντησε σε ερωτήσεις αναφορικά με τις αλλαγές στις ενδοσχολικές εξετάσεις, τη φοιτητική μέριμνα, τη μεταλυκειακή εκπαίδευση και τα δημόσια ΙΕΚ, τις δρομολογούμενες νομοθετικές παρεμβάσεις, αλλά και το ζήτημα με το ελληνικό σχολείο στο Μόναχο.