Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2007

Προσκύνημα στο Καλπάκι από το Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Τους Αιτωλοακαρνάνες, που έδωσαν τη ζωή τους κατά την ιστορική Μάχη της «Βίγλας» Καλπακίου, το διάστημα 14 έως 17 Νοεμβρίου 1940 θα τιμήσει για ακόμη μια χρονιά ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς της πόλης, με προσκύνημα που θα πραγματοποιηθεί στον ιστορικό χώρο του Καλπακίου, όπου και υπάρχει το Μνημείο των Πεσόντων.
Φέτος η εκδήλωση τιμής θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση, θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων και ομιλία για την στρατηγικής σημασίας - για την έκβαση του πολέμου του ’40 - Μάχη της «Βίγλας».
Στην Μάχη της «Βίγλας», το 2/39 Σ.Ε. διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο για την επιτυχή έκβασή της, με δεκάδες πεσόντες ,εκ των οποίων οι 43 αξιωματικοί και οπλίτες καταγόταν από την Αιτωλοακαρνανία.
Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου καλεί όσους επιθυμούν να μετάσχουν στο προσκύνημα, να δηλώσουν συμμετοχή έως την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου στο γραφείο της Αντιδημάρχου Μεσολογγίου κ. Ειρήνης Καρατσώρα – Νατσικώστα (εργάσιμες ώρες, τηλ. 2631051767 – 2631055124).
Επειδή η μετάβαση θα γίνει με το λεωφορείο του Δήμου, το οποίο είναι 30 θέσεων, θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας, ενώ δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση για τους μετέχοντες. Η αναχώρηση θα γίνει στις 6 και μισή το πρωί της ίδιας ημέρας από την κεντρική πλατεία Μεσολογγίου.