Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2007

Επαναδημοπρατείται η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Μεσολογγίου

Στην επαναδημοπράτηση του έργου για την κατασκευή νέας πτέρυγας στο νοσοκομείο Μεσολογγίου προβαίνει τις επόμενες ημέρες η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας, σύμφωνα με δήλωση του αρμόδιου αντινομάρχη Χρήστου Πετρόπουλου.
Κι αυτό διότι κατά την δημοπράτηση του έργου τον περασμένο Μαΐου υπήρξε δικαστική εμπλοκή.
Στη δήλωσή του ο Χρήστος Πετρόπουλος αναφέρει όλο το "ιστορικό" της υπόθεσης ως εξής: «Ένα έργο μεγάλης λειτουργικής σημασίας για το Νομαρχιακό Νοσοκομείο Μεσολογγίου αλλά και ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους της περιοχής, δεν είναι δυνατόν να χαθεί.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση με τις υπηρεσίες της ανέλαβε να εκτελέσει και να αποδώσει στην τοπική αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία το έργο κατασκευής της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Μεσολογγίου.
Το έργο αυτό προϋπολογισμού 1.690.000 € είναι έργο του Γ΄ Κ.Π.Σ. συγχρηματοδοτούμενο από Κοινοτικούς και Εθνικούς Πόρους. Δημοπρατήθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης το Μάιο του 2007.
Κατά την εξέλιξη της δημοπράτησης προέκυψε ένσταση μιας εκ των διαγωνιζομένων εργοληπτικών επιχειρήσεων η οποία διαβιβάστηκε στο ΣτΕ.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας όρισε ημερομηνία εκδίκασης της ένστασης τον Απρίλιο του έτους 2008. Με πιθανή ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασής του, όποια κι αν είναι αυτή, το καλοκαίρι του 2008.
Παράλληλα το ΣτΕ εξέδωσε προσωρινή εντολή μη υπογραφής συμβάσεως με τον προσωρινό μειοδότη του διαγωνισμού, μέχρι τη δημοσίευση της αποφάσεως του.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της και της ισχύουσας Νομοθεσίας μελέτησε τη διαμορφωθείσα κατάσταση και αποφάσισε άμεσα και έγκαιρα: 1. Επικαιροποιεί τη μελέτη του έργου σύμφωνα με τα ισχύοντα από 10-10-07 δεδομένα.
Ήτοι: Νέα μορφή Διακήρυξης και νέο τιμολόγιο.
2. Εκπονεί τάχιστα και εκ νέου τα απαιτούμενα τεύχη Δημοπράτησης του συγκεκριμένου έργου.
3. Δημοπρατεί εκ νέου το έργο ως ο νόμος σαφώς ορίζει, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Οι ενέργειες αυτές είναι αποτέλεσμα της επιμονής της Νομαρχιακής Αρχής να παραχθεί και να αποδοθεί στην κοινωνία αυτό το έργο με κάθε τρόπο.
Κανείς δεν έχει το δικαίωμα με ενέργειες του ή παραλείψεις του να στερήσει το έργο αυτό στους πολίτες της περιοχής.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση με τις υπηρεσίες της θα ολοκληρώσει τη διαδικασία Δημοπράτησης και Κατασκευής του έργου και θα στεγάσει τις οξυμένες ανάγκες κρίσιμων λειτουργιών του Νοσοκομείου Μεσολογγίου στο χρονοδιάγραμμα που η νέα Δημοπράτηση θα οριστικοποιήσει.
Η επέκταση του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Μεσολογγίου θα πραγματοποιηθεί».