Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2007

«Ο Ροβινσώνας και ο Κρούσος» των Νίνο ντ’ Ιντρόνα και Τζάκομο Ραβίκιο.από το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου ξεκινά τις δραστηριότητές του παρουσιάζοντας το έργο «Ο Ροβινσώνας και ο Κρούσος» των Νίνο ντ’ Ιντρόνα και Τζάκομο Ραβίκιο.
Έργο που απευθύνεται σε παιδιά 1ης Δημοτικού έως μαθητές Λυκείου.
Η ίδια ακριβώς παράσταση πρωτοανέβηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών 2007 και εν συνεχεία παίχτηκε στο Θέατρο «Πόρτα» (ίδιοι ηθοποιοί, ίδια σκηνικά – κοστούμια κ.λ.π.).
Επειδή το έργο έχει ιδιαίτερο παιδευτικό χαρακτήρα θα πραγματοποιηθεί ειδική παράσταση για εκπαιδευτικούς ώστε να έρθουν σε επαφή με την ομάδα δημιουργίας της παράστασης, για να ενημερώσουν στη συνέχεια τα παιδιά τι θα παρακολουθήσουν στην παράσταση.
Γι’ αυτό λοιπόν στις 12 Νοεμβρίου 2007, στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου στις 7.30 το απόγευμα, όπου θα παρευρίσκεται και η εκπαιδευτικός Θεάτρου, κα Πέγκυ Στεφανίδου, Διευθύντρια του εργαστηρίου του Θεάτρου «Πόρτα» σε μία ανοικτή παράσταση – πρεμιέρα του έργου όπου η κα Στεφανίδου θα ενημερώσει τους εκπαιδευτικούς πριν την παράσταση και θα συζητήσει κάθε τυχόν θέμα ή απορία που αφορά στο έργο, μετά το πέρας της παράστασης.
Οι παραστάσεις για τα σχολεία θα δίνονται σε πρωινές σχολικές ώρες. Την περίοδο των διακοπών των Χριστουγέννων θα δοθούν και βραδινές παραστάσεις για το ενήλικο κοινό.