Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2007

Εκδήλωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα από τους Αγρινιώτες φοιτητές των Αθηνών


Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο Σύλλογος Αγρινιωτών Φοιτητών & Νέων Αθήνας, διοργανώνει εκδήλωση τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2007, στις 7 το απόγευμα με θέμα: «Τα ανθρώπινα δικαιώματα στον 21ο αιώνα» στο ξενοδοχείο ΕΣΠΕΡΙΑ(Σταδίου 22,στάση μετρό Πανεπιστήμιο) στην Αθήνα.
Η ανάδειξη και προβολή του ζητήματος, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, σε μια κοινωνία, όπου ο ρατσισμός, η ανισότητα αλλά και η περιθωριοποίηση πολλών νέων εξακολουθούν να υφίστανται.
Σύμφωνα με τους οργανωτές της εκδήλωσης από τους βασικότερους τρόπους για την αντιμετώπιση του φαινομένου, είναι η ανάληψη πρωτοβουλιών για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Έτσι οι Αιτωλοακαρνάνες φοιτητές ,αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά,ότι η δράση τους δεν εξαντλείται μόνο σε δραστηριότητες ψυχαγωγικού χαρακτήρα, προβαίνουν στη διοργάνωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης.
Στην εκδήλωση εισηγήσεις θα κάνουν:
• ο επίκουρος καθηγητής Δημοσίου Δικαίου Παν. Αθηνών Σπύρος Βλαχόπουλος με θέμα: «Σύγχρονες εκφάνσεις της προστασίας των θεμελιωδών δικαιωμάτων»
• η πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας Ήρα Βαλσαμάκη – Ράλλη με θέμα: "Η κακοποίηση των γυναικών-Στρατηγικές πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου"
• ο επίκουρος καθηγητής Εργατικού Δικαίου Παν. Αθηνών Αλέξης Μητρόπουλος με θέμα: «Εργασιακά δικαιώματα και απασχόληση των νέων στη σύγχρονη εποχή»
• ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής Αλέξης Ζαβός με θέμα «Δικαιώματα και υποχρεώσεις των μεταναστών στην Ελλάδα».
Τον συντονισμό των ομιλητών θα κάνει δημοσιογράφος Γιάννης Τριάντης.