Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2007

Τιμή στον Άδωνι Κύρου από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας

Τον εκδότη, δημοσιογράφο και ιστοριοδίφη Άδωνι Κύρου βράβευσε την Παρασκευή ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Σπύρος Σπυρίδων, σε ειδική τελετή που έλαβε χώρα στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Αρχαιολογικής Εταιρείας, στην Αθήνα. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε, μεταξύ των άλλων, ο πρώτος τόμος του έργου «Έπαθλον», με επιστημονικά άρθρα για σημαντικές αρχαιολογικές ανακαλύψεις στις οποίες συνέβαλε ο Άδωνις Κύρου, καθώς και τα πρακτικά του ομότιτλου συμποσίου, το οποίο είχε διοργανώσει προς τιμήν του τον Ιούνιο του 2002 ο Δήμος Πόρου, επί Δημαρχίας του κ. Σπυρίδωνα.
Στην τελετή παρευρέθησαν, μεταξύ των άλλων, ο Πρόεδρος της Βουλής, Δ. Σιούφας, ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Π. Βοκοτόπουλος, ακαδημαϊκοί, καθηγητές, αρχαιολόγοι και πλήθος κόσμου.
Στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της τελετής, ο κ. Σπυρίδων ανέφερε, μεταξύ των άλλων: «Με μεγάλη χαρά βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να τιμήσουμε έναν άνθρωπο της δημοσιογραφίας και των γραμμάτων, έναν ακούραστο ιχνηλάτη του πολιτισμού μας, με τον οποίο είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ επί μακρόν, ως Δήμαρχος Πόρου. Επί μισόν και πλέον αιώνα, ο Άδωνις Κύρου αναζητά τα ίχνη του παρελθόντος μας, σε στεριά και θάλασσα, στην ηπειρωτική Ελλάδα και στα αμέτρητα νησάκια του Αιγαίου. Η αξία του ως ατόμου και ως πολίτη είναι γνωστή και καθολικά αναγνωρισμένη. Του είμαστε ευγνώμονες για τη συμβολή του στην ανακάλυψη, τη διαφύλαξη και την ανάδειξη σημαντικών τμημάτων της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, μοναδικών στοιχείων της ταυτότητάς μας που μας ξεχωρίζουν στην εποχή της παγκοσμιοποίησης», συμπλήρωσε ο κ. Σπυρίδων.