Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2007

Η "πρώτη" χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Δήμου Μεσολογγίου την προσεχή Κυριακή

Με την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου διάκοσμου του δήμου Μεσολογγίου σε όλο το εύρος της πόλης, την προσεχή Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στις 7 το βράδυ, ανοίγει η αυλαία των εορταστικών εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα και την υποδοχή του Νέου Έτους.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων την προσεχή Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στην κεντρική πλατεία του Μεσολογγίου θα παρουσιασθεί μια πρωτόγνωρη για την πόλη εκδήλωση που είναι βέβαιο ότι θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.
Κι αυτό διότι από την προσεχή Κυριακή η κεντρική πλατεία του Μεσολογγίου θα «μεταμορφωθεί» σε …..!!!

Όμως εντυπωσιακή θα είναι και η συνολική εικόνα της πόλης καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών, αφού αυτή σίγουρα θα είναι εναρμονισμένη με το κλίμα των ημερών.
Παράλληλα ο Δήμος Μεσολογγίου έχει προγραμματίσει μια σειρά εκδηλώσεων έως και τα Θεοφάνια σε διάφορα σημεία της πόλης και των δημοτικών διαμερισμάτων.
Στόχος της Δημοτικής αρχής είναι, το Μεσολόγγι να παρουσιάσει επιτέλους την εικόνα μιας πρωτεύουσας Νομού και όχι μιας μικρής επαρχιακής πόλης όπως συνήθως γινόταν.
Για το λόγο αυτό, καλείται και ο εμπορικός κόσμος της πόλης να στολίσει έντονα τα μαγαζιά, έτσι ώστε να συμβάλλει με τον τρόπο αυτό στην προσπάθειά μας για μια πραγματικά εορταστική εμφάνιση.
Χαρακτηριστικά να επισημάνουμε ορισμένα σημεία όπου έχει δοθεί, για πρώτη φορά, έμφαση στο στολισμό και που πιστεύουμε ότι για πολλούς λόγους θα έπρεπε να δίνεται η ανάλογη βαρύτητα.
...Το Δημοτικό αναψυκτήριο, ο Δημοτικός παιδότοπος και το τρίγωνο της Ναυπάκτου (είσοδος πόλης) είναι κάποια από τα σημεία που, μαζί με τις πλατείες της πόλης θα είναι άξια της προσοχής μας σημεία.
Ο στολισμός θα συνεχιστεί και μετά την Κυριακή μέχρι να ολοκληρωθεί όλος ο προγραμματισμένος στολισμός της πόλης και των Δημοτικών διαμερισμάτων.