Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2007

Θετική η προβολή του Μεσολογγίου και της Αιτωλοακαρνανίας στην "Polis 2007"


Τα κολακευτικότερα σχόλια απέσπασε η παρουσίαση της πόλης του Μεσολογγίου στην έκθεση «Polis 2007» που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη από την Πέμπτη 22 έως και την Κυριακή 26 Νοεμβρίου.
Η οργάνωση και προβολή του Μεσολογγίου μέσω του ενιαίου περιπτέρου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας ήταν δομημένη έτσι ώστε να αναδειχθούν και «εκτός των τειχών» τα μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πρωτεύουσας του Νομού.
Έτσι οι χιλιάδες επισκέπτες του περιπτέρου ενημερώθηκαν μέσω του έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού που τους δινόταν για το Ιστορικό παρελθόν της περιοχής, για τα μοναδικού φυσικού κάλλους αξιοθέατα, για τα διεθνούς φήμης τοπικά προϊόντα(αυγοτάραχο, αλιεύματα, κλπ.) και για την σύγχρονη ζωή της πόλης, πλεονεκτήματα που την καθιστούν ως έναν μοναδικό τουριστικό προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου.
Θα πρέπει να υπογραμμισθεί ότι ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου ειδικά για την καλύτερη προβολή στην έκθεση «Polis 2007» προέβη στην έκδοση ενημερωτικού τετρασέλιδου εντύπου, στην δημιουργία CD με φωτογραφίες από την πόλη και τα δημοτικά διαμερίσματα καθώς στην παραγωγή DVD με όλα τα αξιοθέατα του Μεσολογγίου.
Επίσης σε συνεργασία με τοπικές επιχειρήσεις προβλήθηκαν στην έκθεση τοπικά προϊόντα όπως π.χ. αυγοτάραχο, ούζο, ελιές, λάδι κλπ.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης στους χώρους του περιπτέρου βρισκόταν, σχεδόν σύσσωμη η Δημοτική Αρχή, με επικεφαλής το Δήμαρχο Γιάννη Αναγνωστόπουλο και υπάλληλοι του Δήμου Μεσολογγίου που υποδεχόταν τους επισκέπτες προσφέροντας τους τοπικά εδέσματα και δίνοντας τους επιπλέον πληροφορίες για την περιοχή μας.
Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος μετά το τέλος της έκθεσης “Polis 2007” δήλωσε: «Η συμμετοχή μας και κυρίως η παρουσία μας στη φετινή Polis 2007 ήταν ενταγμένη σε έναν σχεδιασμό που έχει εκπονήσει η δημοτική μας αρχή έτσι ώστε να καταστήσουμε το Μεσολόγγι ως έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό.
Πιστεύω ότι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για να συμβεί αυτό υπάρχουν, όμως απαιτείται συνεχής προσπάθεια στην οποία πρέπει να συμβάλουν και οι επιχειρηματίες του κλάδου.
Ως Δημοτική Αρχή καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αναδείξουμε το Μεσολόγγι και να το τοποθετήσουμε στη θέση που του αξίζει.
Επίσης επειδή η “Polis 2007” έχει και τον χαρακτήρα της ενημέρωσης των τεχνικών υπηρεσιών των Δήμων για θέματα των αρμοδιοτήτων τους, πιστεύω ότι αποκομίσαμε χρήσιμες εμπειρίες για προϊόντα και υπηρεσίες που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των δημοτών μας.
Τέλος, αφού ευχαριστήσω όσους εργάστηκαν για αυτήν την πετυχημένη παρουσίαση του Δήμου μας, θα πρέπει να επισημάνω ότι αυτή μας η παρουσία ήταν η αρχή, θα ακολουθήσουν και άλλες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό».




Εντυπωσιακή όμως και η συνολική παρουσία της Αιτωλοακαρνανίας


Εξαιρετικά, όμως χαρακτηρίζονται τα αποτελέσματα της συνολικής συμμετοχής του Νομού Αιτωλοακαρνανίας στην έκθεση Polis 2007.
Από το εντυπωσιακό και καινοτόμο περίπτερο πέρασαν εκατοντάδες επισκέπτες και είχαν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τις ομορφιές, τον πολιτισμό και τις δυνατότητες της Αιτωλοακαρνανίας, μέσα από την έκθεση σειράς προϊόντων που παράγονται στην Αιτωλοακαρνανία και εντυπωσιακών εκδόσεων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και των Δήμων.
Στην έκθεση Polis 2007 έγινε η πρώτη παρουσίαση της τηλεταινίας, παραγωγή της Νομαρχίας, ενώ στο περίπτερο υπήρχε και έντυπο υλικό με τα επιχειρήματα των φορέων και των οργανώσεων του Νομού ενάντια στην εκτροπή του Αχελώου στη Θεσσαλία.
Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου το βράδυ, στο περίπτερο πραγματοποιήθηκε γιορτή με τη συμμετοχή του χορευτικού τμήματος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αγρινίου, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου.
«Έχουμε ξεκινήσει μια προσπάθεια και θα τη συνεχίσουμε εντατικά και οργανωμένα, που στόχο έχει να ανακαλύψουμε την άγνωστη Αιτωλοακαρνανία τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Είμαι ευχαριστημένος από τη συμμετοχή μας, για τη συνεργασία με τους Δήμους που έφερε αυτό το πράγματι εντυπωσιακό αποτέλεσμα» δήλωσε ο Νομάρχης Θύμιος Σώκος.