Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2007

Τι γίνεται στις "Ελληνικές Αλυκές Α.Ε." ;

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, Τάκης Τσιόγκας και Νίκος Καραθανασόπουλος τονίζοντας ότι παραμένουν απλήρωτοι εργαζόμενοι στις «Αλυκές Μεσολογγίου» Α.Ε..
Στην ερώτησή τους οι βουλευτές του Κ.Κ.Ε. αναφέρουν: «Ανάστατοι είναι οι 50 μόνιμοι και 200 εποχιακοί εργαζόμενοι στις «Αλυκές Μεσολογγίου Α.Ε.», για την οικονομική κατάσταση της εταιρείας. Ήδη έχουν να πληρωθούν τρεις και πάνω μήνες και η εταιρεία ψάχνει να δανειστεί για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Να σημειωθεί ότι μέχρι και το 2006 η επιχείρηση ήταν κερδοφόρα. Στους εργαζόμενους αλλά και στην κοινή γνώμη της περιοχής, έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι συνειδητά απαξιώνεται η εταιρεία για να πωληθεί για «ένα πιάτο φαΐ», όπως χαρακτηριστικά λένε οι εργαζόμενοι.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί:
- Τι μέτρα θα πάρουν για να πληρωθούν άμεσα όλοι οι εργαζόμενοι.
- Τι μέτρα θα πάρουν για να μην υποχρεωθεί η εταιρεία να καταστεί προβληματική, αλλά να εξυγιανθεί και να γίνει οικονομικά εύρωστη όπως ήταν πριν.
- Εάν είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης η πώληση της εταιρείας και γιατί».

Σε κάθε περίπτωση με την ερώτηση των βουλευτών αναδεικνύεται η δυσμενής κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η επιχείρηση η οποία να υπογραμμίσουμε είναι μονοπωλιακού χαρακτήρα αφού απ' αυτή παράγεται το 50% και πλέον του συνολικού παραγόμενου αλατιού στη χώρα μας.
Δυστυχώς όμως εξαιτίας μιας σειράς άστοχων ενεργειών (για μικροκομματικά πάντα οφέλη) οι Ελληνικές Αλυκές Α.Ε. οδηγούνται στην απαξίωση...