Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες της ληστρικής επίθεσης κατά εργατών γης στο Αιτωλικό. Εκτός κινδύνου αλλά σε σοβαρή κατάσταση ο 29χρονος που πυροβολήθηκε στο στήθος



Νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο Μεσολογγίου παραμένει ένας 29χρονος εργάτης γης, υπήκοος Μπαγκλαντές, , που πυροβολήθηκε σχεδόν εξ επαφής στο στήθος - με τα χειρότερα να αποφεύγονται μάλλον εξαιτίας αστοχίας υλικού (σ.σ. χαλασμένο φυσίγγιο) – κατά τη διάρκεια ληστρικής επιδρομής που δέχθηκε αυτός και 17 ακόμη συμπατριώτες σε κατάλυμα που διέμεναν στο Αιτωλικό.
Οι διωκτικές αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τους δράστες τις επίθεσης και η υπόθεση ήδη έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης για την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. έχει ως εξής:

«Εξιχνιάστηκε άμεσα, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, η ένοπλη ληστεία, που είχε διαπραχθεί τη Δευτέρα το βράδυ,  από έξι δράστες μέσα σε προσωρινό κατάλυμα, που διέμεναν αλλοδαποί στο Αιτωλικό.
Πιο συγκεκριμένα, οι δράστες κρατώντας δυο κυνηγετικά όπλα, ένα πυροβόλο όπλο (πιθανόν πιστόλι) και ένα μαχαίρι, εισήλθαν από ανασφάλιστη πόρτα, στην οικία όπου διέμεναν προσωρινά δεκαοκτώ αλλοδαποί, απαιτώντας χρηματικά ποσά και τα κινητά τους τηλέφωνα.



Οι δράστες τελικά αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο και ένα τσαντάκι μέσης, το οποίο περιείχε 2.000 ευρώ, ενώ στην προσπάθεια 29χρονου παθόντα, υπηκόου Μπαγκλαντές να τους αποτρέψει, ένας από τους δράστες τον πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα στο στήθος, τραυματίζοντάς τον σοβαρά.
Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αιτωλικού και στη συνέχεια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου, όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και παραμένει νοσηλευόμενος. 
Για τη διερεύνηση του περιστατικού και την ανακάλυψη των δραστών, ενεργήθηκε άμεσα από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου συντονισμένη αστυνομική έρευνα, κατά την οποία ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία, τριών ημεδαπών δραστών, ηλικίας 18, 21 και 25 ετών.
Στο πλαίσιο των ενδελεχών ερευνών προέκυψε επίσης ότι, οι δεκαοκτώ αλλοδαποί (υπήκοοι Πακιστάν – Μπαγκλαντές), είχαν μεταφερθεί από 34χρονο ημεδαπό, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί, με δυο κλειστά οχήματα τύπου βαν, την ίδια ημέρα νωρίς το πρωί, από τα Σαγαιϊκα Αχαΐας στο Αιτωλικό, προκειμένου εργαστούν ως εργάτες γης.
Σε βάρος των τεσσάρων ημεδαπών δραστών, ηλικίας 18, 21, 25 και 34 ετών σχηματίστηκαν δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας, της πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης, της παράβασης του νόμου για τα όπλα  και της μεταφοράς μη νόμιμων αλλοδαπών.
Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος των δραστών θα υποβληθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μεσολογγίου.
Οι έρευνες για την συγκεκριμένη υπόθεση ενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Μεσολογγίου και βρίσκονται σε εξέλιξη.»