Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Όταν η νέα υφ. Παιδείας Μερόπη Τζούφη ως μαθήτρια στο Γυμνάσιο Μεσολογγίου "ενσάρκωσε" την Αναμπέλλα Μπάυρον" σε θεατρική παράσταση στον Κήπο των Ηρώων



Την 1η ημέρα τούτου του μήνα που βαδίζουμε έγινε ο (πρώτος, για φέτος) ανασχηματισμός της κυβέρνησης. Παρότι αναγορεύτηκε σε «μίνι», η σημασία των προσώπων που αναδείχθηκαν είναι… μάξι.
Σύμφωνα με εκείνα που διαβάζουμε στις ψηφιακές εγκυκλοπαίδειες της εποχής μας, η νεοτάτη, άρτι τοποθετηθείσα υφυπουργός Παιδείας, Μερόπη Τζούφη, γεννήθηκε στα Γιάννενα. «Με καταγωγή από το Κεντρικό Ζαγόρι, αποφοίτησε το 1976 από το Γυμνάσιο Τρικάλων. Από το 1985 κατοικεί μόνιμα στα Γιάννενα».
Από τα «τσακάλια» του διαδικτύου, ωστόσο, διέλαθε ότι η υφυπουργός έχει διατελέσει και κάτοικος Μεσολογγίου, όπως και τόσοι άλλοι πολιτικοί που ‘χουν αναλάβει δημόσια αξιώματα.







Για του λόγου το αληθές, ιδού η φωτογραφία της παράστασης του έργου, της Ακακίας Κορδόση «ΜΠΑΫΡΟΝ» στην οποία έπαιξε έναν σημαντικό ρόλο η Μερόπη Τζούφη.
Είναι από το 1974 και, μέσα στο ονόματα γνωστών μας Μεσολογγιτών, διακρίνουμε και το όνομα της υφυπουργού Παιδείας! 

Στην παράσταση τον Λ. Βύρωνα «ενσάρκωσε» ο σημερινός γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΜ. Σπύρος Σταματάτος. Δεξιά του η κυρία Μερόπη Τζούφη και αριστερά του, η αείμνηστη Νάντια Σκούταρη που «ενσάρκωνε» την Αυγούστα Λη
Ενσάρκωσε, μάλιστα, τη σύζυγο του Λόρδου Βύρωνα, Άννα Ισαβέλλα (Αναμπέλλα) Μίλμπανκ, η οποία του χάρισε και το μοναδικό του (γνήσιο) τέκνο, την Άντα. Για την ιστορία, η κόρη της Αναμπέλλα, Άντα Μπάιρον, έμεινε γνωστή για το έργο που άφησε σχετικά με την Αναλυτική Μηχανή του Μπαμπάτζ. Η συνεισφορά της αυτή θεωρείται σήμερα από τους ιστορικούς ως το πρώτο πρόγραμμα για υπολογιστή.
Εμείς ευχόμαστε να τιμήσει το Μεσολόγγι αλλά και τον… ρόλο της τόσο σημαντικής γυναίκας που ενσάρκωσε.

Α.Α.