Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Ενημερωτικές δράσεις στο Μεσολόγγι για τα ρευματικά νοσήματα το διήμερο 9 & 10/3



Το διήμερο 9 και 10 Μαρτίου 2018 το Μεσολόγγι θα φιλοξενήσει την Πανελλήνια Ομοσπονδία συλλόγων, ασθενών, γονέων, κηδεμόνων & φίλων παιδιών με ρευματικά νοσήματα ΡΕΥΜΑΖΗΝ.
Η ΡΕΥΜΑΖΗΝ  από πέρυσι αποτελεί σύμβουλο και συνεργάτη του Γραφείου Κοινωνικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας και του Ανοικτού Κέντρου Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
Η συνεργασία αυτή αφορά σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με την ενημέρωση των ρευματοπαθών με την εκπαίδευση και υποστήριξη των εργαζομένων στο χώρο της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας του Δήμου μας με την βελτίωση των υποδομών και συνολικά της ζωής των ρευματοπαθών, και την ανάπτυξη των ιαματικών λουτρών και του ιατρικού τουρισμού στο Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
Κατά το διήμερο αυτό θα πραγματοποιηθούν:



1.      Την Παρασκευή 9 Μαρτίου στις 11.00  στο Κ.Α.Π.Η.  Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, ημερίδα με την συμμετοχή των επαγγελματιών της υγείας, της πρόνοιας, των κοινωνικών υπηρεσιών και της εκπαίδευσης.
2.      Το Σάββατο 10 Μαρτίου στις 18.00 στο Κ.Α.Π.Η.  Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Ανοικτή Ενημερωτική Ομιλία με θέμα τα ρευματικά νοσήματα, τη θεραπεία τους, τους τρόπους αντιμετώπισης των συνεπειών τους και την εκπαίδευση σε αυτούς τους τρόπους, τα επιδόματα και τις παροχές που δικαιούνται οι ρευματοπαθείς, την πιστοποίηση κάθε σχετικής αναπηρίας και τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων με τις ρευματοπάθειες προς όφελος των ασθενών. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο.
3.      Συναντήσεις συνεργασίας με τις τοπικές αρχές, τους υπεύθυνους των υπηρεσιών και των οργανισμών και τους επαγγελματίες του τουρισμού και της εστίασης.
 Για οποιαδήποτε πληροφορία παρακαλούμε καλέστε στο 6944 863318.