Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Χώρο για καταφύγιο αδέσποτων ζώων διαμορφώνει ο δήμος Μεσολογγίου


Φωτό αρχείου
Υπεγράφη χθες από τον αντιδήμαρχο Μεσολογγίου Σπύρο Καρβέλη, η σύμβαση του έργου «Διαμόρφωση Χώρου Καταφυγίου αδέσποτων ζώων», συνολικού προϋπολογισμού 20.000 ευρώ.
Η δημιουργία του καταφυγίου θα γίνει σε τμήμα έκτασης 23 στρεμμάτων ιδιοκτησίας του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου στη θέση «Αρμυρικάκι», ενώ οι απαραίτητες υποδομές θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η νομοθεσία. Ο σχεδιασμός των εγκαταστάσεων επιτρέπει την εύκολη χρήση, διαχείριση-συντήρηση αλλά και την καθαριότητα των ζώων που θα φιλοξενηθούν στο χώρο.




Σε δήλωσή του, ο κ. Σπ. Καρβέλης σημειώνει ότι «Με την υπογραφή της σύμβασης, υλοποιείται μια ακόμη δέσμευσή μας για την διαχείριση του θέματος της φιλοξενίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς.
Ελπίζουμε πως με αυτό τον τρόπο, να μην αντικρύσουμε πάλι εικόνες που δεν τιμούν την πόλη και τον πολιτισμό μας.
Η δημιουργία του καταφυγίου, θα λειτουργήσει συμπληρωματικά με τις λοιπές δράσεις και τη μέριμνα του Δήμου μας, για τα αδέσποτα ζώα.
Με τη συνεργασία των φιλοζωικών ομάδων και συλλόγων καθώς και των πολιτών, πιστεύουμε πως η ρύθμιση ζητημάτων που έχουν προκύψει κατά το παρελθόν θα είναι συνολική και μόνιμη».