Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο της "Στοάς του Βιβλίου" στο Μεσολόγγι



«Ως τον κοιμώμενο γίγαντα που ξυπνά» χαρακτήρισαν την περιοχής του Μεσολογγίου μέλη πολυμελούς ομάδας του Ελεύθερου Πανεπιστημίου της «Στοάς του Βιβλίου», αποτυπώνοντας τις εντυπώσεις τους, μετά τις ξεναγήσεις τους στους αρχαιολογικούς χώρους της Καλυδώνας και της Πλευρώνας, αλλά και των ιστορικών αξιοθέατων της πόλης (Κήπος των Ηρώων, Πινακοθήκη, Μουσείο Τρικούπη κλπ.).
Την αποστολή εκ μέρους του δήμου υποδέχθηκαν στην Πινακοθήκη ο αντιδήμαρχος Μεσολογγίου, Σπύρος Καρβέλης και ο πρόεδρος του Κοινωφελούς, Τάσος Σκαρμούτσος που υπογράμμισαν στους επικεφαλής της, τους ομ. καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών, Βασίλη Λαμπρινουδάκη (σ.σ. με σημαντικό ανασκαφικό έργο στην περιοχή του Μεσολογγίου) και Παναγιώτη Κοντό την σπουδαιότητα του πολιτιστικού κεφαλαίου της περιοχής, τονίζοντας την αναγκαιότητα περαιτέρω ανάδειξης.




Ο υπεύθυνος της Πινακοθήκης, Δημήτρης Παρασκευάς ξεναγεί τα μέλη της αποστολής

Από την πλευρά του οι κ.κ. Λαμπρινουδάκης και Κοντός ευχαρίστησαν τη δημοτική αρχή για την υποδοχή και αναφέρθηκαν στο σημαντικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι αρχαιολογικοί χώροι του δήμου Μεσολογγίου (σ.σ. ο μοναδικός δήμος με επτά αναγνωρισμένους αρχαιολογικούς χώρους) στην αύξηση της επισκεψιμότητας.
Ιδιαίτερα εντυπωσιασμένα έμειναν τα μέλη της αποστολής από την ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Πλευρώνας από τον τ. γενικό διευθυντής του υπ. Πολιτισμού, Λάζαρο Κολώνα.