Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

"Ζωντανή" μετάδοση των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου ζητούν οι Ν. Μουρκούσης, Π. Παπαδόπουλος, Κων. Γιαννόπουλος και Σπ. Διαμαντόπουλος



Τη «ζωντανή» μετάδοση μέσω διαδικτύου των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου ζητούν με κοινή τους δήλωση οι δημοτικοί σύμβουλοι, Νίκος Μουρκούσης, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Σπύρος Διαμαντόπουλος και Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος.
Στη δήλωσή τους αναφέρουν:
«Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 9-3-2018 γίναμε για μια ακόμα φορά αποδέκτες ενός ιδιόμορφου «bullying» εκ μέρους του Δημάρχου και των συμβούλων της πλειοψηφίας, οι οποίοι, επιχειρώντας να πνίξουν την πολιτική τους γύμνια, τις κακές και βιαστικές εισηγήσεις και την άγνοιά τους πάνω σε σοβαρά θέματα, διέκοπταν συνεχώς τις τοποθετήσεις μας με έντονες παρεμβάσεις, ακόμα και με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς (εκτός μικροφώνου) εις βάρος μας.




Ο Νίκος Μουρκούσης με τους δημ. συμβούλους της παράταξής του, Σπύρο Βασιλείου και Γιάννη Γυφτογιάννη

Κάποιοι δεν έχουν μάθει να λειτουργούν δημοκρατικά. Τους ενημερώνουμε ότι ζουν σε λάθος πολίτευμα και δε μπορεί να παίζουν με τις ζωές των δημοτών μας, παίρνοντας σοβαρές αποφάσεις χωρίς καμία δημοσιοποίηση και διαβούλευση, επιχειρώντας να φιμώσουν την οποιαδήποτε αντίθετη γνώμη, από όπου κι αν προέρχεται, μέσα κι έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Καλούμε όλους τους Δημότες σε επαγρύπνηση, όσον αφορά τα δημοτικά θέματα. Κάποιοι σχεδιάζουν τη ζωή σας χωρίς να ενημερώσουν κανένα.
Καλούμε την τοπική εφημερίδα που κάλυπτε τη συνεδρίαση, να δώσει το βίντεο αυτούσιο στη δημοσιότητα.
Οι ανεξάρτητοι δημ. σύμβουλοι Κων. Γιαννόπουλος, Σπ. Διαμαντόπουλος με τον επικεφαλής του συνδυασμού "Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ", Παν. Παπαδόπουλο
Προκαλούμε τη Δημοτική Αρχή, δείχνοντας στοιχειώδη πολιτική ευθιξία, να προχωρήσει άμεσα στη ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων. Ξέρουμε βέβαια ότι δε θέλει να το κάνει αφού το έχουμε ήδη ζητήσει πολλές φορές. Αν δεν το κάνει, όμως, θα το κάνουμε εμείς, ως αντιπολίτευση, με δικά μας μέσα. Οι συνεδριάσεις είναι δημόσιες και πρέπει να ενημερώνονται οι δημότες.
Το μόνο καλό είναι ότι, στην τελευταία συνεδρίαση, ακούσαμε φωνές συμβούλων της συμπολίτευσης που δεν τις έχουμε ακούσει εδώ και τρία χρόνια. Βρήκαν τον τρόπο να γίνουν αρεστοί και να δικαιολογήσουν την παρουσία τους, διακόπτοντας απλώς τις τοποθετήσεις μας…»