Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

"Για γέλια και για κλάματα" η καταγγελία στον Άρειο Πάγο για το Σελίβειο Γηροκομείο Μεσολογγίου




Την «αρνητική» πλευρά της δημοσιότητας «βιώνει» από χθες το Σελίβειο Γηροκομείο Μεσολογγίου ύστερα από ρεπορτάζ του prototheme.gr (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) το οποίο βασίζεται σε καταγγελία που έχει κατατεθεί στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου και η οποία υποστηρίζει ότι το ίδρυμα έχει στερηθεί πόρους εξαιτίας της μη διεκδίκησης δικαιωμάτων από ελαιοστάσιο που ανήκει στο ίδρυμα. Στο δημοσίευμα μάλιστα γίνεται λόγος για τεράστιο ποσό που έχει στερηθεί το ίδρυμα.
Με δεδομένο ότι κατά γενική ομολογία το Σελίβειο Γηροκομείο αποτελεί για την ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου μια πρότυπη δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων διαβάζοντας ειδικά τον τίτλο του ρεπορτάζ μας δημιουργήθηκε έκπληξη και η πρώτες μας σκέψεις το απέδωσαν στην πολεμική που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα κατά του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά από γνωστούς παραεκκλησιαστικούς κύκλους.
Ψάχνοντας το θέμα, πληροφορηθήκαμε ότι η καταγγελία έχει γίνει, από αντίδικο του Γηροκομείου σε δικαστική διαμάχη πολλών ετών σχετικά με την οριοθέτηση του ελαιοστασίου για το οποίο καταγγέλλεται το ίδρυμα, ότι δεν αξιοποιεί!!!! Δηλαδή αυτός που έκανε την καταγγελία είναι αντίδικος του ιδρύματος σε χρόνια δικαστική διαμάχη, η οποία αναμένεται να δικαστεί από τον Άρειο Πάγο, τις επόμενες ημέρες.




Φυσικά θα αναμείνουμε και το πόρισμα πιθανής δικαστικής διερεύνησης της καταγγελίας προκειμένου να διαπιστωθεί και επίσημα η βασιμότητά της ή όχι, μέχρι να συμβεί όμως αυτός επιβάλλεται η διοίκηση του ιδρύματος να το «περιφρουρήσει» ως «κόρη οφθαλμού» για τον απλούστατο λόγο ότι το έργο που επιτελείται καθημερινά από τους εργαζόμενους κατά την άποψή μας, είναι μοναδικό.
Κι αυτό διότι οι εργαζόμενοι καλούνται όχι απλώς να φροντίσουν τους ηλικιωμένους φιλοξενούμενους, αλλά να διαχειριστούν την ανθρώπινη μοναξιά αναπληρώνοντας την χαμένη οικογενειακή θαλπωρή και είναι κάτι, που όπως έχουμε διαπιστώσει, το καταφέρνουν με μοναδικό τρόπο.
Τέλος δεν θα πρέπει να παραβλεφθεί ο αναπτυξιακός χαρακτήρας για την περιοχή του ιδρύματος έτσι όπως έχει διαμορφωθεί με την συνολική του λειτουργία.