Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Ο δήμαρχος Μεσολογγίου Ν. Καραπάνος για τις εντυπώσεις και τα αποτελέσματα του ταξιδιού του στις Η.Π.Α.


Με εικόνες συγκίνησης αλλά και τιμής στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, επέστρεψαν στο Μεσολόγγι από την Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, ο δήμαρχος της πόλης Νίκος Καραπάνος και τα μέλη της αντιπροσωπείας του Δήμου, που συμμετείχαν στις εκεί εορταστικές εκδηλώσεις της Ομογένειας για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.
Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου ήταν φέτος τιμώμενος των εκδηλώσεων και της μεγάλης παρέλασης που πραγματοποιήθηκαν  στο Tarpon Springs της Φλόριντα, παρουσία χιλιάδων Ομογενών. Κατά την ολιγοήμερη παραμονή τους στο Tarpon Springs, τα μέλη της αποστολής είχαν συναντήσεις με παράγοντες της ομογένειας, ενώ επισκέφθηκαν και ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στην Φλόριντα των ΗΠΑ, ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, Νίκος Καραπάνος αναφέρει: «Βιώσαμε μοναδικά αισθήματα συγκίνησης και τιμής. Μετά από μια ολόθερμη υποδοχή, διαπιστώσαμε όλοι  πως η Ελληνική ψυχή δεν περιορίζεται από όρια και σύνορα. Οι Ομογενείς μας – κάθε γενιάς – έχουν βαθιά ριζωμένα στην καρδιά τους την παράδοση, την Ιστορία και τον Πολιτισμό μας. Στάθηκαν με σεβασμό και τιμή μπροστά στις συμβολικές παραστάσεις της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, γνωρίζοντας καλά την κομβική σημασία της στον Αγώνα των Ελλήνων για Ανεξαρτησία, Δικαιοσύνη και Ελευθερία.



Η σημερινή πόλη της Ελευθερίας, ανοίγει νέους δρόμους εξωστρέφειας, επικοινωνίας και ανθρώπινης επαφής εντός και εκτός Ελλάδας. Μεταφέρει με τα σύμβολά της το μήνυμα της ενότητας, της ομοψυχίας και της ακλόνητης πίστης στα ιδανικά των προγόνων της. Μα πάνω απ όλα αποτελεί για τους Έλληνες του κόσμου μια «πατρίδα» που κατέχει ξεχωριστή θέση στις καρδιές τους.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά, τον  Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου της Παρέλασης για την Εθνική Επέτειο, τον Ελληνικής καταγωγής Δήμαρχο του Tarpon Springs Χριστ. Αλαχούζο καθώς και όλα τα μέλη της Ελληνικής μας κοινότητας για την ένθερμη υποδοχή και φιλοξενία.
Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τους επιχειρηματίες – δωρητές της αποστολής μας στις ΗΠΑ, οι οποίοι κάλυψαν εξ ολοκλήρου τα έξοδα μετάβασης και διαμονής. Τέλος ευχαριστούμε τα μέλη των πανηγυριστών « Ο Άγιος Συμεών» που συμμετείχαν για την άψογη και συγκινητική παρουσία τους στην παρέλαση της Ομογένειας».